28 Φεβ 2019

Προξενικό Σώμα Ελλάδος: Επίσημο δείπνο για τον εορτασμό του νέου έτους

Την Δευτέρα στις 25 Φεβρουαρίου, το Προξενικό Σώμα της Ελλάδος παρέθεσε δείπνο για τον εορτασμό του νέου έτους και την κοπή της Παραδοσιακής Βασιλόπιτας.
Το Προξενικό Σώμα Ελλάδος (Consular Corps in Greece) ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των Προξένων που έχουν ως χώρα διαπίστευσης την Ελλάδα ή κάποια Περιφέρεια αυτής.

Κατά την διάρκεια των τελευταίων 35 χρόνων το Προξενικό Σώμα μέσα από πολυάριθμες δραστηριότητες έχει καταφέρει να δημιουργήσει δεσμούς φιλίας μεταξύ των μελών του στα οποία περιλαμβάνονται ξένοι διπλωμάτες και Προξενικοί Λειτουργοί. Στις δραστηριότητες του Προξενικού Σώματος, συγκαταλέγονται η διοργάνωση επιτυχημένων εκδηλώσεων, εκθέσεων, ομιλιών και επισκέψεων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με σκοπό την ξενάγηση σε ιστορικά, πολιτιστικά μνημεία αλλά και σημαντικά αξιοθέατα. Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες έχουν αποδειχθεί πολύτιμη εμπειρία γνωριμίας των ξένων διπλωματών με την Ελλάδα.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προήλθε μετά από τις εκλογές του Ιανουαρίου, 2019 εξέλεξε, Πρόεδρο του Προξενικού Σώματος τον Κο Χάρη Βαφειά, Πρόξενο των Φιλιππίνων στον Πειραιά, Αντιπρόεδρο του Προξενικού Σώματος, τον Κο Χρήστο Βαρδίκο, Πρόξενο της Κοινοπολιτείας της Δομίνικα στην Ελλάδα και Γενικό Γραμματέα τον Κο Μιγκέλ Καπουάνο, Πρόξενο της Νικαράγουα στην Ελλάδα .
Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Προξενικού Σώματος βρίσκουμε επίσης τον Αλέξανδρο Σούτο Πρόξενο της Λιβερίας, το Ναύαρχο εν αποστρατεία Στυλιανό Αναστόπουλο ο οποίος εκπροσωπεί ως Πρόξενος τις Μπαχάμες αλλά και τον Δρ. Ιωάννη Λύρα, Επίτιμο Πρόξενο της Βραζιλίας στον Πειραιά.
Την Δευτέρα στις 25 Φεβρουαρίου στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο παρευρέθηκαν αξιωματούχοι του Υπουργείου Εξωτερικών, πολλοί ξένοι Πρέσβεις, Βουλευτές, Δημοσιογράφοι , Επίτιμοι Πρόξενοι καθώς και ξένοι διπλωμάτες οι οποίοι υπηρετούν στην Ελλάδα ως Πρόξενοι. Χορηγός της βραδιάς ήταν ο Ομιλος του Ιατρικού Κέντρου, που δια στόματος του Διευθύνοντος Συμβούλου του Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλου όχι μόνο απήυθηνε θερμό χαιρετισμό αλλά και ανακοίνωσε την δημιουργία του «Διπλωματικού Διαβατηρίου Υγείας», ενός ειδικού προγράμματος, που θα απευθύνεται στα μέλη του Διπλωματικού και Προξενικού Σώματος στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει μια σειρά μοναδικών προνομίων στους κατόχους του στα νοσοκομεία του Ομίλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς και της συνεισφοράς του Διπλωματικού και Προξενικού στην πρόοδο και την ευημερία της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.