8 Φεβ 2019

Εκδόθηκε Διαπιστωτική Πράξη για τον INSB Class



Υπεγράφη την 30/01/2019 από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η «Διαπιστωτική Πράξη» σύμφωνα με την οποία ο INSB Class συμμορφώνεται με το σύνολο των κριτηρίων αναγνώρισης του άρθρου 109 του Νόμου 4504/2017 περιλαμβανομένων των κριτηρίων του Κώδικα Αναγνωρισμένων Οργανισμών (RO Code) του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) .

Η απόφαση αυτή αποτελεί την προϋπόθεση για την περαιτέρω εξουσιοδότηση του Οργανισμού μας για την παροχή των κάτωθι επιπλέον υπηρεσιών:


- Επιθεώρηση και πιστοποίηση αλιευτικών σκαφών μήκους άνω των 24 μέτρων (ΠΔ 405/1998)

- Έλεγχος των ναυτιλιακών εταιρειών στον τομέα ασφαλούς διαχείρισης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Διεθνούς Κώδικα Ασφαλούς Διαχείρισης (ISM Code) και του Κανονισμού Αριθμ. 336/2006/ΕΚ, όπως ισχύουν και έκδοση των σχετικών εγγράφων συμμόρφωσης.

- Έλεγχος των πλοίων στον τομέα ασφαλούς διαχείρισης στο πλαίσιο του Διεθνούς Κώδικα Ασφαλούς Διαχείρισης (ISM Code) και του Κανονισμού Αριθμ. 336/2006/ΕΚ, όπως ισχύουν, και έκδοση των σχετικών πιστοποιητικών ασφαλούς διαχείρισης.

- Επιθεώρηση των πλοίων, σύμφωνα με τη Σύμβαση Ναυτικής Εργασίας 2006, και έκδοση των σχετικών πιστοποιητικών, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα εθνική νομοθεσία.

- Επιθεώρηση και πιστοποίηση βοηθητικών πλοίων υπεράκτιων εγκαταστάσεων.

Τέλος, θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες τόσο στην «Ομάδα Εργασίας» η οποία διενήργησε τον ενδελεχή έλεγχο του Οργανισμού μας στο πλαίσιο των απαιτήσεων του ανωτέρω νόμου, όσο και στις συναρμόδιες υπηρεσίες του ΥΝΑΝΠ (ΔΚΕΟ και ΔΑΝ) για την προώθηση και υπογραφή των «Διαπιστωτικών Πράξεων».

Σχετικά με τον Νηογνώμονα INSB Class

Το Διεθνές Γραφείο Επιθεωρήσεων Πλοίων – ΝΗΟΓΝΩΜΟΝΑΣ ΑΕ / INSB Class, είναι ένας ελληνικός Οργανισμός επιθεώρησης και κατάταξης πλοίων με πάνω από τέσσερις δεκαετίες παρουσίας στην διεθνή ναυτιλία. Με έδρα τον Πειραιά, είναι αναγνωρισμένος από 33 Κράτη-Νηολόγια για την κατάταξη πλοίων και σκαφών σε κλάση, την διεξαγωγή επιθεωρήσεων σύμφωνα με τις συμβάσεις του ΙΜΟ καθώς και για την έκδοση σχετικών πιστοποιητικών ασφαλείας πλοίων. Ο νηογνώμονας INSB Class διατηρεί εθνικό αλλά και διεθνές δίκτυο με παρουσία σε πάνω από 50 χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.