8 Φεβ 2019

MAN: Στον Πειραιά η παγκόσμια πρώτη ναυτιλιακού τεχνολογικού εξοπλισμού νέας γενιάς

Την παγκόσμια παρουσίαση της επόμενης γενιάς υπερπλήρωτων- turbocharger- για δίχρονους ναυτικούς κινητήρες έκανε η MAN Energy Solutions στα γραφεία της, στον Πειραιά, το βράδυ της Πέμπτης 7 Φεβρουαρίου 2019.
Πρόκειται για αεροσυμπιεστή (κομπρεσέρ), που κινείται από μια τουρμπίνα, η οποία με τη σειρά της παίρνει κίνηση από τα καυσαέρια, που αποβάλλονται από το πλοίο.


«Η εταιρεία μας, με εμπειρία πλέον των 260 ετών, στην κατασκευή στροβιλομηχανών και υπερπληρωτών παρουσίασε το νέο προϊόν, στο πλαίσιο της στρατηγικής για αποκέντρωση και να τονώσει την παρουσία των εμπορικών σημάτων και προϊόντων της, όχι μόνο στην έδρα της μητρικής μας εταιρείας, αλλά και εκεί όπου υπάρχει σεβαστή παρουσία ναυτιλιακών εταιρειών-δραστηριοτήτων» επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος Διονύσης Χριστοδουλόπουλος και προσέθεσε:
«Το συγκεκριμένο μοντέλο δίνει την δυνατότητα στους τελικούς χρηστές να έχουν περαιτέρω βέλτιστη λειτουργία της προωστήριας μηχανής, μείωσης ρύπων και καταναλώσεων. Σημαντική παράμετρος επίσης είναι η δυνατότητα επέκτασης των ενδιάμεσων διαστημάτων συντήρησης αλλά και του οικονομικότερου κόστους λειτουργίας».
Όπως δήλωσε ο Διονύσης Χριστοδουλόπουλος «η MAN θέτει στο κέντρο της στρατηγικής, την τεχνολογική αειφόρια και παρουσιάζοντας το συγκεκριμένο μοντέλο, είναι εφικτό ότι πλέον μπορεί να συναντήσει πλήρως τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός των προωστηρίων και ηλεκτροπαραγωγών ντιζελοκίνητηρων , πρέπει να είναι συμβατός με τους κανόνες μείωσης των θαλάσσιων ρύπων, αλλά και τη δυνατότητα συνεργασίας σε μεγαλύτερο εύρος φορτίων» και συμπλήρωσε:
« Χαρακτηριστικά πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου εξοπλισμού είναι όπως προαναφέρθηκε η μεγαλύτερη διάρκειας ζωής των εμπλεκόμενων μερών, δραστική μείωσης της έντασης του θορύβου, μείωση του βάρους του, βελτίωσης της ασφάλειας και αξιοπιστίας του και γενικότερα στιβαρή κατασκευή με υψηλό θερμοδυναμική χαρακτηριστικά» και κατέληξε λέγοντας:
«Πρόκειται για σημαντικό γεγονός αφού η MAN, η οποία βρίσκεται, στην αιχμή της ναυτικής τεχνολογίας με μια σειρά από καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις , επιλέγει την Ελλάδα της κρίσης, αλλά και της μεγάλης ναυτιλιακής κοινότητας για να κάνει την παγκόσμια πρώτη εμφάνιση ενός σημαντικού εξοπλισμού, για την ευρυθμία και αποδοτικότητα των εμπορικών πλοίων».
Η MAN ανήκει στον όμιλο Volkswagen Group, ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους του κόσμου και πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει δώδεκα εταιρείες μεταξύ των οποίων η MAN, Bent, Carli, Lamborghini, Porsche, Seat, Skoda, Ducati, Scania και Volkswagen Commercial Vehicles.
Η θυγατρική MAN Energy Solutions ιδρύθηκε στον Πειραιά την 1η Δεκέμβρη 1966 και από τότε έχει μακρά παράδοση ειδικότερα στη υποστήριξη της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας. Αντιπροσωπεύει το συνολικό φάσμα των προϊόντων, υπηρεσιών και δραστηριοτήτων της μητρικής εταιρείας και λειτουργεί ως περιφερειακό κέντρο για τις γύρω περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.