30 Μαρ 2017

HSW: Αύξηση κερδών κατά 66,5% και βολές για Γκριμάλντι







Αύξηση κερδών κατά 66,5% παρουσίασε η η  Hellenic Seaways  το 2016. Τα καθαρά  της κέρδη ανήλθαν στα  6,5 εκατομμύρια  ευρώ έναντι κερδών 3,9 εκατομμυρίων το 2015. ποσοστό αύξησης 66,5%.  Σημαντικός ήταν και ο τζίρος της.  Από τα 104 εκ. το 2014 έφθασε  τα 132 εκ. το 2015 και παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο και  το 2016. Τα οικονομικά στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αντώνης Αγαπητός στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή τη δρομολόγηση του «Νήσος Σάμος»  στη γραμμή Πάρος-Νάξος-Σαντορίνη.

Το EBITDA  από 6,5 εκ. το 2014 έφθασε το 2015 στα 24,6 εκ.   το 2015 ενώ το 2016 μειώθηκε στα 18 εκατομμύρια.  Επίσης, η HSW που τον Ιούνιο του 2015 είχε ανακοινώσει αναδιάρθρωση δανείων  μέσα σε 18 μήνες μείωσε τον δανεισμό της  από τα 183 εκατομμύρια  στα 143. Μέσα στο ίδιο χρονικό , από ίδια κεφάλαια, χωρίς δανεισμό η HSW  αγόρασε το «Νήσος Σάμος».
«Τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι η εταιρεία πάει από το καλό στο καλύτερο» επεσήμανε ο Αντώνης Αγαπητός:  «Είναι επίτευγμα  της διοίκησης που το πέτυχε με τη στήριξη  των μετόχων  και της Τράπεζας Πειραιώς που έβαλε ένα στόχο. Να ξαναποκτήσει αξία η μετοχή της εταιρείας. Έχει επενδύσει σε αυτό η τράπεζα. Και δεν θα χαρίσει κανένας την επένδυσή του» και προσέθεσε: «Όλοι οι μέτοχοι της εταιρείας δεν ανησυχούν  καθόλου μα καθόλου για τη διαφάνεια. Γιατί ο άλλος μεγαλομέτοχος, η Τράπεζα Πειραιώς εκπροσωπείται στο ΔΣ  και έχει τους κατάλληλους ελεγκτικούς μηχανισμούς να ελέγχουν τα οικονομικά. Η τράπεζα γνωρίζει πως θα ελέγξει τα οικονομικά».

Σε ερώτηση για τις κινήσεις του Ομίλου Γκριμάλντι που έχει το 48,5% της HSW  και για τις καταγγελίες που κάνει σε βάρος της διοίκησης της εταιρείας ο Αντώνης Αγαπητός δήλωσε: «Ο καθένας όταν θέλει να αγοράσει κάτι θέλει να το αγοράσει φθηνά και για αυτό θέλει να το απαξιώσει» και λίγο αργότερα προσέθεσε: «Δεν διανοούμαι  ότι κάποιος μέτοχος θέλει να απαξιώσει την εταιρεία γιατί έχει διαφορετική ατζέντα θεμάτων.  Δεν υπάρχει καμία κόντρα με τον κο Γκριμάλντι. Ο καθένας προσπαθεί να κάνει  αυτό που μπορεί καλύτερα. Θα χαιρόμουν όμως ιδιαίτερα να είχα ακούσει προτάσεις εποικοδομητικές για το μέλλον της εταιρείας".  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.