30 Μαρ 2017

Αρ.Πίττας: Προχωράει σε ανανέωση του στόλου της Eurosea



Στη ναυπήγηση ενός φορτηγού πλοίου τύπου kamsarmax αποφάσισε να προχωρήσει η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Euroseas συμφερόντων Αριστείδη Πίττα. Τα μηνύματα για επικείμενη  ανάκαμψη της ναυλαγοράς ξηρού φορτίου οδήγησαν τον έλληνα πλοιοκτήτη να   ενεργοποίησε μία παραγγελία που την είχε καθυστερήσει λόγω  της γενικότερης άσχημης κατάστασης του κλάδου.  Είχε βάλει την παραγγελία το 2014. Το πλοίο θα παραδοθεί τον Ιούνιο του 2018 και είναι χωρητικότητας 82.000 τόνων.   
  Η εταιρεία καταβάλει στα ναυπηγεία Jiangsu Yangzijiang 22,5 εκατομμύρια δολάρια, ποσό μειωμένο κατά 10% από την αρχική του τιμή.
«Η έκπτωση στην αρχική τιμή που υπήρχε στο συμβόλαιο σε συνδυασμό με την επικείμενη ανάκαμψη της ναυλαγοράς ξηρού φορτίου έκανε την επένδυση αυτή πολύ ελκυστική τόσο ώστε αντί να ενεργοποιήσουμε την option που είχαμε για να τερματίσουμε το ναυπηγικό πρόγραμμα προχωρήσαμε στην παραγγελία του πλοίου» δήλωσε ο Αριστείδης Πίττας πρόεδρος της Euroseas.  Eίναι το  μοναδικό πλοίο που έχει στο ναυπηγικό της πρόγραμμα η εταιρεία και θα είναι αδελφό με το Xenia το οποίο ναυπηγήθηκε στην ίδια γιάρδα και παραδόθηκε το 2016. «Κοιτάμε να επεκτείνουμε και να ανανεώσουμε τον στόλο μας τα όσο τω φορτηγών πλοίων όσο και των containerships αφού βλέπουμε σημάδια  ανάκαμψης στους ναύλους και στα αξίες των πλοίων  στα φορτηγά αλλά και μια σταθεροποίηση στον κλάδο των containeships».
ΠΗΓΗ: newmoney.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.