24 Μαρ 2017

Κάτω από 2 ευρώ ανά μετοχή οι προσφορές για το 40,5% της HSW

Κατατέθηκαν στις αρχές της εβδομάδας οι προσφορές για την εξαγορά του 40,5% της HSW τα ο οποίο κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς. Η γαλλική Lazard χειρίζεται ως σύμβουλος της Πειραιώς την υπόθεση. Επίσημη πληροφόρηση δεν υπάρχει και όλοι βασίζονται σε διαρροές που κάνουν λόγο για δύο προσφορές. Οι Μινωϊκές, θυγατρική του Ομίλου Γκριμάλντι είναι η μία και σίγουρη ενώ φιγουράρει και επενδυτικό fund του ιδιοκτήτη της Seajets Μάριου Ηλιόπουλου. Κάποια άλλα σενάρια βάζουν και τρίτο ενδιαφερόμενο στο παιχνίδι.

Το θέμα βέβαια είναι το τίμημα που κατέθεσαν με κύκλους της αγοράς να αναφέρουν ότι καμία προσφορά δεν ξεπερνάει τα δύο ευρώ ανά μετοχή. οι Ιταλοί δίνουν λίγο κάτω από δύο ευρώ ανά μετοχή και ο έλληνας λίγο πάνω από ένα ευρώ. Προσφορές οι οποίες αν ισχύουν δεν θα θεωρούν ικανοποιητικές από τη διοίκηση της Τράπεζας, όπως επισημαίνουν τραπεζικού κύκλοι.
Σε αυτή την περίπτωση η Πειραιώς μπορεί να καλέσει τους ενδιαφερόμενους να αυξήσει την προσφορά τους. «Δεν έχει τόση σημασία πόσοι ενδιαφερόμενοι εμφανίζονται αλλά κυρίως το τίμημα που προσφέρουν» επισημαίνουν στελέχη της αγοράς.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.