27 Μαρ 2017

Golden Cargo: Κορυφαίες υπηρεσίες διακίνησης εμπορευμάτων ανά τον κόσμο

Δυναμικό άνοιγμα του Πειραιά στο παγκόσμιο εμπόριο με στόχευση στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Η εναρμόνιση της Ελλάδας, από τον περασμένο Μάιο, με τον Ενταξιακό Κώδικα και βάση του Ενωσιακού Τελωνειακού Κώδικα δίνει πλέον το δικαίωμα σε εταιρείες Logistics να μεταφέρουν προϊόντα στο εξωτερικό με απλούστατες διαδικασίες, καταργώντας τη γραφειοκρατία. Αυτό μεταφράζεται σε αύξηση της εμπορικής δραστηριότητας, ανάπτυξη του κλάδου αλλά και των θέσεων εργασίας, αφού η εμπορική δραστηριότητα των εταιρειών θα μεγαλώσει.
Πρωτοπόρος στον τομέα αυτό είναι η εταιρεία Golden Cargo, η οποία ιδρύθηκε το 1989 και αποτελεί μέλος του ναυτιλιακού ομίλου Golden Union, συμφερόντων του πλοιοκτήτη Θεόδωρου Βενιάμη. Διακινεί διεθνώς ανταλλακτικά και εφόδια πλοίων και απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζόμενους με έδρα τον Πειραιά.
«Είμαστε εξειδικευμένοι στον ναυτιλιακό κομμάτι και πρωτοπόροι στην Ελλάδα. Ανταγωνιστές έχουμε τις πολυεθνικές, οι οποίες όμως δεν είναι εξειδικευμένες στη ναυτιλία όπως εμείς, και αυτό είναι το πλεονέκτημά μας», επισημαίνει στο «business stories» ο διευθύνων σύμβουλος της Golden Cargo, Κώστας Αχλαδίτης, και συνεχίζει: «Η εταιρεία στον τομέα της ναυτιλίας έχει πελατολόγιο με περισσότερες από 2.500 ναυτιλιακές εταιρείες. Καλύπτουμε πάνω από το 60% της ελληνόκτητης ναυτιλίας ». Αναφερόμενος στις προοπτικές που ανοίγονται για τον Πειραιά επισημαίνει: «Θέλουμε να γίνει ο Πειραιάς ένα ναυτιλιακό κέντρο εξαγωγών με εύχρηστο τελωνειακό καθεστώς όπως είναι τα λιμάνια της Ολλανδίας. Η απλούστευση των διαδικασιών θα έχει ως αποτέλεσμα τα εμπορεύματα να κινούνται γρήγορα τόσο από τον Πειραιά όσο και από ολόκληρη την Ελλάδα. Επίσης, θα προσελκύσουμε ξένες εταιρείες που δεν έχουν έδρα στην Ελλάδα και ήταν επιφυλακτικές να διακινήσουν προϊόντα τους μέσω της χώρας μας λόγω της γραφειοκρατίας. Ο τζίρος θα είναι ύψους εκατομμυρίων ευρώ, ενώ θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας».
Τα σχέδια για το μέλλον έχουν αρχίσει να υλοποιούνται
«Η ενισχυμένη και κυρίαρχη παρουσία της Golden Cargo στη θαλάσσια εφοδιαστική αλυσίδα είναι πλέον γεγονός. Στόχος είναι να εξελιχθεί στην πρώτη ελληνική εταιρεία με δικό της διεθνές δίκτυο εξειδικευμένων υπηρεσιών. Για τον λόγο αυτό αναπτύσσει για ακόμα μία φορά νέες υπηρεσίες και υιοθετεί προηγμένες λύσεις με σκοπό την αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού της, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις σύγχρονες ανάγκες των πελατών της», τονίζει ο κ. Αχλαδίτης και προσθέτει: «Η συνεχής αναβάθμιση των υπηρεσιών της Golden Cargo, τα νέα hubs σε συνδυασμό με το δίκτυο συνεργατών που διατηρεί, οι νέες τεχνολογίες και εν γένει οι καινοτόμες υποδομές που υιοθετεί αποτελούν τα μέσα με τα οποία στοχεύει τα επόμενα χρόνια να προσφέρει ευρύτερη κάλυψη με στρατηγικές συνεργασίες ή με δικά της γραφεία στα σημαντικότερα λιμάνια ανά τον κόσμο».
Οι τρεις νέες υπηρεσίες που προσφέρει η Golden Cargo και οι οποίες θα διευκολύνουν και θα εκσυγχρονίσουν τις θαλάσσιες μεταφορές είναι:
■ Απλουστευμένη διαδικασία εξαγωγής εφοδίων και ανταλλακτικών απευθείας από τις εγκαταστάσεις της στην Ελλάδα με ταυτόχρονη άμεση απαλλαγή από τον ΦΠΑ εξαγωγής.
■ Νέα υπηρεσία «Marine» σε συνεργασία με τον γερμανικό κολοσσό Lufthansa Cargo.
■ Νέα ναυτιλιακή πλατφόρμα - Maritime Web Suite και υπηρεσίες που θα είναι άμεσα διαθέσιμες στο δίκτυο των πελατών της με σκοπό τη βελτίωση της διαχείρισης, αποθήκευσης και διακίνησης των εμπορευμάτων.
Απλουστευμένη εξαγωγή
Η Golden Cargo προωθεί την έναρξη της απλουστευμένης διαδικασίας εξαγωγής εφοδίων και ανταλλακτικών απευθείας από τις εγκαταστάσεις της στην Ελλάδα. Ειδικότερα, αποκτά τη δυνατότητα να τελωνίζει τα προς εξαγωγή εφόδια και ανταλλακτικά υποβάλλοντας με αποκλειστικά ηλεκτρονικές διαδικασίες και για λογαριασμό των εξαγωγέων στο αρμόδιο τελωνείο τη διασάφηση εξαγωγής, διαδικασία η οποία ωφελεί ταυτόχρονα όχι μόνο τον προμηθευτή-εξαγωγέα αλλά και τον πελάτη. Τα βασικά πλεονεκτήματα που προσφέρει στον προμηθευτή-εξαγωγέα η υπηρεσία της «απλουστευμένης εξαγωγής» είναι, μεταξύ άλλων, η άμεση απαλλαγή από τον ΦΠΑ της εξαγωγής, η απλοποίηση στη διαδικασία υποβολής της διασάφησης εξαγωγής (θα υποβάλλεται από τον αντιπρόσωπο-κάτοχο της άδειας τελωνισμού στις εγκαταστάσεις), η κατάργηση της υποχρέωσης μεταφοράς των προς εξαγωγή εμπορευμάτων στο τελωνείο και η ευελιξία φόρτωσης των εμπορευμάτων σε χρόνο και τόπο επιλογής του εξαγωγέα και μεταφοράς αυτών κατευθείαν στο τελωνείο εξόδου. Επιπλέον μειώνονται ο χρόνος μεταφοράς των εμπορευμάτων προς την έξοδο, το κόστος και ο χρόνος τήρησης των διατυπώσεων εξαγωγής, ενώ ο προμηθευτής απαλλάσσεται από το διοικητικό κόστος και την ευθύνη διαχείρισης των διαδικασιών και διατυπώσεων της εξαγωγής.
Υπηρεσία «Marine»
Εναν χρόνο μετά την έναρξη της συνεργασίας με τη Lufthansa Cargo ως business partner, η Golden Cargo δημιούργησε με τη συμβολή της τη νέα υπηρεσία «Marine». «Αποτελεί μια εξειδικευμένη και πρωτοποριακή υπηρεσία που θα προσφέρει νέα ώθηση και περαιτέρω ευελιξία στη διακίνηση των ανταλλακτικών αεροπορικώς σε διεθνές επίπεδο, υπηρεσία που λειτουργεί πιλοτικά και αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα εντός του 2017», επισημαίνει ο κ. Αχλαδίτης.
Ναυτιλιακή πλατφόρμα - Maritime Web Suite
Εχοντας ως γνώμονα τη διατήρηση της εταιρείας σε υψηλό τεχνολογικό επίπεδο, η Golden Cargo επενδύει σημαντικό μέρος της κερδοφορίας της σε τεχνολογίες αιχμής, παρουσιάζοντας τη νέα ναυτιλιακή πλατφόρμα Maritime Web Suite, μια πρωτοποριακή επένδυση σε συνεργασία με την Online Data. «Η ανανεωμένη πλατφόρμα, εμπλουτισμένη με νέες λειτουργίες και δυνατότητες, θα αποτελέσει το εργαλείο για την αποτελεσματική διαχείριση των παραγγελιών και την αρτιότερη επικοινωνία με τον πελάτη», τονίζει.
*Αναδημοσίευση από το Business Stories της 19ης Μαρτίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.