12 Απρ 2016

Κρουαζιέρα: Μελετούν σενάρια κρίσης λόγω προσφυγικού

Διάφορα σενάρια κρίσης που ίσως δημιουργηθούν στο λιμάνι του Πειραιά μελετώνται σε επιτελικά γραφεία. Ακόμη και το ακραίο σενάριο σύμφωνα με το οποίο, πρόσφυγες σε μία κίνηση απελπισίας πέφτουν στο νερό και αρχίζουν να κολυμπάνε προς το κέντρο της λιμενικής λεκάνης. Πλοίαρχος κρουαζιερόπλοιου που προσεγγίζει την προβλήτα ανακρούει πρύμνα, για λόγους ασφαλείας δεν δένει το πλοίο και δεν υπογράφει τα έγραφα του κώδικα ασφαλείας λιμένων και πλοίων, το λεγόμενο ISPS Code.

«Είναι ένα ακραίο σενάριο αλλά αν συμβεί τότε θα μιλάμε για ολική καταστροφή της κρουαζιέρας. Αν μαθευτεί ότι το λιμάνι δεν εφαρμόζει τους κανόνες ασφαλείας θα έχουν τελειώσει όλα» επισημαίνουν κύκλοι που ασχολούνται με θέματα ασφάλειας:
«Πρόσφυγες πέφτουν στη θάλασσα για να πλυθούν και πίσω τους τρέχουν οι Λιμενικοί να τους μαζέψουν για να μην πνιγεί κανένας».
Όσο περνάει ο καιρός αυξάνουν οι ακυρώσεις αφίξεων κρουαζιερόπλοιων ενώ το ισχυρότερο πλήγμα έχουν δεχθεί η Χίος και η Λέσβος.
Προς τα τέλη της περασμένης χρονιάς ακυρώθηκαν όλες οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στη Λέσβο και σε μεγάλο ποσοστό τα πλοία κατευθύνθηκαν στη Λήμνο.
«Οι προβλέψεις για μείωση της κίνησης κρουαζιεροπλοίων το 2016 στον ελλαδικό χώρο, επιβεβαιώνονται με τη συνεχιζόμενη κρίση στην Τουρκία από τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις, αλλά και την εξέλιξη του μεταναστευτικού, μειώνοντας περαιτέρω  τις προσεγγίσεις πλοίων, παράλληλα δε και τον αριθμό επισκεπτών» τονίζουν κύκλοι της ελληνικής κρουαζιέρας.
ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.