19 Απρ 2016

ΣΕΠ: Αύξηση 9,6% στη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων

Κατά 9,6% αυξήθηκε στο α’ τρίμηνο του 2016, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, τις οποίες διαχειρίζεται ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) - θυγατρική της Cosco Pacific Ltd.

Συνολικά, από τις δύο προβλήτες διακινήθηκαν 806.900 εμπορευματοκιβώτια έναντι 736.400 το α΄ τρίμηνο του 2015. Μόνο τον Μάρτιο, διακινήθηκαν 275.100 εμπορευματοκιβώτια, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 3,2% έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2015.
Στελέχη της εταιρείας επισημαίνουν ότι η άνοδος οφείλεται στο γεγονός πως πολλές ναυτιλιακές εταιρείες επιλέγουν πλέον, το λιμάνι του Πειραιά ως διαμετακομιστικό κόμβο για τη μεταφορά των εμπορευματοκιβωτίων τους σε χώρες της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης.
Σχετικά με τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στην Ειδομένη εξαιτίας του κλεισίματος της σιδηροδρομικής γραμμής, τα ίδια στελέχη τονίζουν για την αντιμετώπιση του προβλήματος, έχουν βρεθεί εναλλακτικές διαδρομές από Βουλγαρία και Ρουμανία - κάτι όμως, που έχει σημαντικό κόστος για τον ΣΕΠ, κατά περίπου 6.000 ευρώ ανά συρμό.
ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.