15 Απρ 2016

Πτώση για το πετρέλαιο με τους επενδυτές να ανησυχούν για την συνάντηση της Ντόχα

Με απώλειες για δεύτερη μέρα στη σειρά έκλεισε το πετρέλαιο την Πέμπτη, καθώς η αγορά ανησυχεί για την επιτυχία που θα έχει η κομβική συνάντηση των χωρών μελών του ΟΠΕΚ και μη, με σκοπό το πάγωμα της παραγωγής για τη σταθεροποίηση των τιμών.

Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία θα βρεθούν μεταξύ των άλλων στην Ντόχα, ώστε να βρουν τη χρυσή τομή για την επίτευξη συμφωνίας.
Το WTI παράδοσης Μαΐου υποχώρησε 26 σεντς ή 0,6% στα 41,50 δολάρια το βαρέλι, σε επίπεδο εβδομάδας όμως οι τιμές σημειώνουν άνοδο 4%.
Το Brent Ιουνίου έχασε 34 σεντς ή 0,8% στα 43,84 δολάρια το βαρέλι.
Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Πετρελαίου, Αλεξάντερ Νόβακ, αν επιτευχθεί συμφωνία για το «πάγωμα» της παραγωγής, αυτή θα είναι χωρίς δεσμεύσεις και λεπτομέρειες.
«Η συμφωνία δεν θα είναι γρήγορη, ούτε δεσμευτική, θα είναι πιο πολύ μια συμφωνία μεταξύ... κυριών» είπε χαρακτηριστικά. Ένας άλλος αξιωματούχος τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για υπογραφή δεσμευτικών εγγράφων.
Εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία, ή έστω αν υπάρξει σε αυτή τη μορφή, οι αναλυτές θα αναζητήσουν, για άλλη μια φορά, σημάδια για την πορεία των τιμών στην αμερικανική αγορά και τα στοιχεία για τα αποθεματικά, τα οποία και πάλι αναμένεται να είναι υψηλότερα από τις προβλέψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.