12 Απρ 2016

Δρίτσας: Δεν με αγγίζουν όσοι ζητούν την παραίτησή μου

«Κάθε τρεις ημέρες μπαίνει στο στόχαστρο και ένας υπουργός και ζητείται παραίτησή του. Δεν με αγγίζει αυτό. Είμαστε στη θέση αυτή όσο έχουμε την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού και δεν θα μείνουμε στιγμή παραπάνω αν διαπιστώσουμε ότι δεν μπορούμε να φέρουμε σε πέρας το έργο μας. Ως κυβέρνηση δεν θα το βάλουμε στα πόδια, γι' αυτό παραμένουμε» δήλωσε ο Θοδωρής Δρίτσας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα προς τους διαπιστευμένους συντάκτες του ναυτιλιακού ρεπορτάζ.

Ο υπουργός Ναυτιλίας εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι «επιδίδεται σε ανήθικη και εγκληματική πρακτική απαξίωσης των πάντων για να μην έχει αυτοπεποίθηση ο ελληνικός λαός και να προκαλέσει φθορά της κυβέρνησης». Τους κατηγόρησε για «φθορά της στοιχειώδους αλήθειας» λέγοντας ότι «ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που προέτρεπαν τους πολίτες να σηκώσουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες τον προπερασμένο Ιανουάριο, πράξη που είναι ποινικά κολάσιμη».
Αναφερόμενος στην πώληση του ΟΛΠ είπε ότι η συμφωνία είναι τροποποιημένη «όπως είπε ο πρωθυπουργός τρεις φορές στην τοποθέτησή του». «Αναλάβαμε τις ευθύνες, δεν θα τις διαχειριστούμε όμως άνευ όρων, όπως ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος που υπέγραφαν λευκές επιταγές στους δανειστές» πρόσθεσε.
Οπως είπε, οι αλλαγές στην αρχική συμφωνία παραχώρησης ήταν η πώλησή του 51%, σε πρώτη φάση, αντί του 67% και του 16% μετά την πρώτη πενταετία. «Το 16% παραμένει στο ΤΑΙΠΕΔ αυτή την πενταετία και ό,τι οφέλη προκύψουν πάνε για την εξυπηρέτηση του χρέους της χώρας» σημείωσε.
Κατά την άποψη του κ. Δρίτσα από την συμφωνία με τους Κινέζους εξαιρέθηκε η ακτογραμμή των λιπασμάτων και ο αρχαιολογικός χώρος της Κυνοσούρας, το κτίριο της Σχολής Λιμενοφυλάκων και δεν περιλαμβάνεται η ιδιωτική περιουσία του ΟΛΠ (40 ακίνητα) που δεν είναι πάνω στη λιμενική ζώνη.
ΠΗΓΗ: protthema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.