12 Απρ 2016

Μέχρι το Πάσχα οι πρόσφυγες θα έχουν φύγει από το λιμάνι του Πειραιά, υπόσχεται ο Δρίτσας

Πριν δύο μήνες στο λιμάνι βρίσκονταν 6.800 μετανάστες και σήμερα παραμένουν 3.675 άτομα, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Ναυτιλίας

Μέχρι το Πάσχα όλοι οι πρόσφυγες θα έχουν απομακρυνθεί από το λιμάνι του Πειραιά, δεσμεύθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας. 


Ο κ. Δρίτσας υποστήριξε ότι πριν από δύο μήνες στις εγκαταστάσεις του λιμανιού του Πειραιά βρίσκονταν 6.800 μετανάστες και πρόσφυγες και τώρα βρίσκονται 3.675 άτομα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Ναυτιλίας ο μεγαλύτερος όγκος των προσφύγων και μεταναστών που θα μετακινηθούν από το λιμάνι θα απορροφηθεί στις εγκαταστάσεις του Σκαραμαγκά όπου ήδη έχουν μεταφερθεί οι 1.000 πρώτοι. Ο Σκαραμαγκάς χωρίζεται σε τρία επίπεδα και το κάθε επίπεδο έχει δυνατότητα φιλοξενίας 1.000 ατόμων, είπε ο κ. Δρίτσας και υποσχέθηκε ότι την άλλη εβδομάδα θα είναι έτοιμο και το τρίτο επίπεδο.

Η μεγαλύτερη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων στον Σκαραμαγκά οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει δίκτυο αποχέτευσης και το μηχανικό του Στρατού το κατασκευάζει από την αρχή, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Δρίτσας.

Ο υπουργός Ναυτιλίας προανήγγειλε επίσης το άνοιγμα κι άλλων κέντρων φιλοξενίας στα Οινόφυτα με 400-700 θέσεις και μία ακόμη πτέρυγα στην Μαλακάσα που θα φιλοξενήσει 300-500 άτομα.

Ο κ. Δρίτσας άσκησε έμμεση κριτική στους δημοσιογράφους για τις εικόνες που μεταδίδονται από το λιμάνι του Πειραιά. Όπως κατήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας οι εικόνες που μεταδίδονται από τους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά αξιοποιούνται από ξένους tour operators για να ρίξουν τις τιμές στην κρουαζιέρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.