25 Αυγ 2014

O εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου επενδύει στο γερμανικό real estate

O εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου επενδύει στο γερμανικό real estateOι Ελληνες εφοπλιστές πιστεύουν στο real estate και το αποδεικνύουν εντός και εκτός Ελλάδας.
Κάπως έτσι η επένδυση του γνωστού εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου στον επενδυτικό όμιλο Sigma, του μεγαλοεπενδυτή ακινήτων Rene Benko, ήλθε και πάλι στο προσκήνιο την περασμένη εβδομάδα, οπότε έγινε γνωστό ότι τα καταστήματα της γερμανικής αλυσίδας Κarstadt περνούν στον πλήρη έλεγχο της Signa Retail GmbH με πωλητή το δισεκατομμυριούχο Nicolas Berggruen.
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Οικονόμου είναι ένα από τα μέλη της συμβουλευτικής Επιτροπής του ομίλου Signa, με επικεφαλής τον κ. Benko. Oπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στο site του ομίλου, ο Ελληνας εφοπλιστής και συλλέκτης έργων τέχνης, είναι επενδυτής στη Signa από το 2007, ενώ δύο χρόνια αργότερα, το 2009, απέκτησε μερίδιο 50% στη Signa Holding GmbΗ. Στον όμιλο του 37χρονου Rene Benko, ο οποίος μάλιστα θεωρείται από τους μεγαλύτερους επενδυτές ακινήτων στην Αυστρία,  κεφάλαια στον όμιλο της Signa, έχει τοποθετήσει ένα ακόμη γνωστό όνομα στο ελληνικό real estate: Πρόκειται για τον ισραηλινό δισεκατομμυριούχο  Beny Steinmetz, το όνομα του οποίου έγινε ιδιαίτερα γνωστό στην Ελλάδα πέρυσι όταν η Εθνική Τράπεζα πούλησε στο fund της Invel την πλειοψηφία της Εθνικής Πανγαία ΑΕΕΑΠ.
Τώρα η επένδυση της Signa στην προβληματική, μέχρι σήμερα Karstadt, έχει ως στόχο να αποτελέσει μία νέα αρχή για την αλυσίδα, η οποία παραμένει τα τελευταία χρόνια ζημιογόνα, με τις πωλήσεις να βαίνουν μειούμενες από τα 7,5 δισ. ευρώ του 2000 στα 2,5 δισ. ευρώ και ακόμη χαμηλότερα, ενώ προ ετών η αλυσίδα ήλθε αντιμέτωπη και με αιτήσεις πτώχευσης. Η εν λόγω συμφωνία, που πρόκειται να ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα, με το συμβολικό τίμημα του 1 ευρώ, επιτρέπει στη Signa να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο των 83 καταστημάτων Karstadt και να αγοράσει το υπόλοιπο 24,9% της Karstadt Premium και της Karstadt Sports που δεν κατέχει ήδη. Η Signa είχε ήδη αποκτήσει το 75,1% στις Karstadt Premium και Karstadt Sports το 2010 σε μία συμφωνία της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ.
Οσον αφορά τον  όμιλο Signa, μετά από 15 χρόνια λειτουργίας, έχει επιτύχει να δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας άνω των 6,5 δισ. ευρώ και αποτελείται από 5 κεντρικά τμήματα: Τις Signa Development στον τομέα της ανάπτυξης, Signa Property Funds, Signa Recap για πιο εξειδικευμένες επενδύσεις, Signa Prime Selection για μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις σε ακίνητα υψηλών προδιαγραφών και τη Sigma Retail όπου εντάσσονται οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των πολυκαταστημάτων Karstadt.

Πηγή: O εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου επενδύει στο γερμανικό real estate | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/62900/o-efoplistis-giorgos-oikonomoy-ependyei-sto-germaniko-real-estate#ixzz3BNwP9R5B

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.