12 Αυγ 2014

Μιχ.Λάμπρος προς ΥΝΑ Μ.Βαρβιτσιώτη: Αναγκαία η ίδρυση και λειτουργία ειδικής επιτροπής για την κρουαζιέρα





Eπιστολή στον ΥΝΑ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη έστειλε ο Μιχάλης Λάμπρος Αντιπρόεδρος ΕΕΚ&ΦΝ και Γενικός Διευθυντής Majestic International Cruises Inc.με κοινοποίηση σε Κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, Υπουργόν Τουρισμού Κύριον Γεώργιον Γράτσο, Πρόεδρον Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας Κύριον Ανδρέα Ανδρεάδη, Πρόεδρον ΣΕΤΕ Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας. Αφορμή δόθηκε από συνέντευξή του στο Πρώτο ΘΕΜΑ για τα φλέγοντα ζητήματα της κρουαζιέρας.







«Κύριον                                                                                                                        11/8/2014

Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη,

Υπουργόν Ναυτιλίας και Αιγαίου,

Πειραιά                                                                                                                       







Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,



Γνωρίζω τον φόρτο των καθημερινών σας ασχολιών, καθώς επίσης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε σε όλους τους κλάδους της Ναυτιλίας μας, και θα ήθελα να είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα σπαταλήσει έστω και λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας.



Όμως νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να διαβάσετε την εσώκλειστη συνέντευξή μου η οποία δημοσιεύθηκε στο χθεσινό φύλλο της έγκριτης εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».



Η συνέντευξη αναφέρεται στα τρέχοντα θέματα του τομέα της Κρουαζιέρας, και τονίζεται ιδιαίτερα η έλλειψη homeporting επιβατών από τα λιμάνια μας. Θέλω να σταθώ για άλλη μια φορά στην πρότασή μου για την ίδρυση και λειτουργία ειδικής επιτροπής που θα απαρτίζεται από ανθρώπους που θα έχουν σχέση με την Κρουαζιέρα και θα διευθύνεται από το Υπουργείο σας.



Με τις παρούσες συνθήκες του ανταγωνισμού που αντιμετωπίζει η χώρα μας από τις γειτονικές χώρες, η καλύτερη λύση είναι να δραστηριοποιηθεί μια τέτοια επιτροπή προς τις μεγάλες εταιρείες κρουαζιεροπλοίων που εδρεύουν κυρίως στο ΜΙΑΜΙ με επισκέψεις και συναντήσεις με ανώτερα στελέχη, διότι πιστεύω ακράδαντα ότι εδώ που φτάσαμε μόνο μια επαφή πρόσωπο με πρόσωπο θα φέρει αποτελέσματα.



Η Ένωσή μας και εγώ προσωπικά, είμεθα στη διάθεσή σας για περαιτέρω συνομιλίες ούτως ώστε να ιδρυθεί αυτή η επιτροπή στο αμέσως προσεχές μέλλον.  Οποιαδήποτε περαιτέρω αναβολή ή καθυστέρηση θα αποβεί επιζήμια για την εθνική μας οικονομία.



Ο μοναδικός μας στόχος είναι να αυξήσομε το εισαγόμενο συνάλλαγμα και με τις παρούσες δύσκολες συνθήκες, μόνο η αύξηση των homeporting επιβατών κρουαζιέρας θα βοηθήσει.




 Σας ευχαριστώ θερμά που είχατε την καλοσύνη να με ακούσετε.


Με εκτίμηση»















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.