30 Αυγ 2014

Το ζευγάρι των εκατομμυριούχων που σώζει ζωές στη θάλασσα της Μεσογείου

Ποιο είναι το ζευγάρι των εκατομμυριούχων που σώζει ζωές στη θάλασσα της Μεσογείου
Η Regina Catrambone και ο σύζυγός της, Chris, απολάμβαναν ειδυλλιακές διακοπές πάνω στη θαλαμηγό τους στη Μεσόγειο, πέρυσι το καλοκαίρι, όταν είδαν ένα μπουφάν να επιπλέει λίγα μέτρα πιο πέρα. Από εκείνη τη στιγμή τίποτα δεν ήταν πια ίδιο...Το ζευγάρι λάνσαρε το πρώτο χρηματοδοτούμενο από ιδιώτες σκάφος που σώζει μετανάστες από πνιγμό στη θάλασσα.

Μετά τη σκέψη ότι το μπουφάν εκείνο ανήκε σε κάποιο από τα χιλιάδες άτομα, που άφησαν την τελευταία τους πνοή στη θαλάσσια αυτή περιοχή στην προσπάθειά τους να φθάσουν στη Γη της Επαγγελίας- Ευρώπη, καθοριστική στιγμή για την απόφασή τους στάθηκε η έκκληση του Πάπα Φράνσις προς τους επιχειρηματίες να βοηθήσουν αυτούς που έχουν ανάγκη..
"Κοιταχτήκαμε και είπαμε: “Ας κάνουμε κάτι”. Από εκείνη τη στιγμή μας ήρθε η ιδέα να αγοράσουμε ένα σκάφος και να κάνουμε κάτι στη Μεσόγειο, όπου κόσμος πεθαίνει κάθε ημέρα”, λέει η Regina στο BBC.
Τον Οκτώβριο, όταν οι Catrambones  άκουσαν ότι περισσότεροι από 360 μετανάστες πνίγηκαν κοντά στο ιταλικό νησί της Λαμπεντούζα, αποφάσισαν να αναλάβουν δράση. Εκτοτε, το ζευγάρι που είναι κάτω των 40, έχει βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να χρηματοδοτήσει το υπερσύγχρονο πλοίο, Phoenix, που βρίσκεται αραγμένο στη Μάλτα, όπου διαμένουν και οι ίδιοι.

 To πλοίο διαθέτει μεταξύ άλλων και δύο λέμβους και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), που χρησιμοποιούνται για να εντοπίσουν τους μετανάστες, που προσπαθούν να εισέλθουν στην Ευρώπη με κάποιο πλοιάριο, κυρίως από την Αφρική.Οι Catrambones έχουν μία ομάδα εταιρειών στη Μάλτα και οι παρέχουν ασφάλιση και υπηρεσίες σε άτομα που δραστηριοποιούνται σε ζώνες σύγκρουσης. Ελπίζουν ότι θα συγκεντρώσουν πόρους και από τρίτους προκειμένου να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις του Phoenix όλο το χρόνο.

Σύμφωνα με το ζευγάρι, ολόκληρο το project κόστισε “εκατομμύρια”  με το συνολικό κόστος της αρχικής αποστολής του, διάρκειας 60 ημερών, να φθάνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ, που όπως λένε, είναι τα όρια του προϋπολογισμού τους.Οι Catrambones έχουν μία ομάδα εταιρειών στη Μάλτα και οι παρέχουν ασφάλιση και υπηρεσίες σε άτομα που δραστηριοποιούνται σε ζώνες σύγκρουσης. Ελπίζουν ότι θα συγκεντρώσουν πόρους και από τρίτους προκειμένου να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις του Phoenix όλο το χρόνο.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.