31 Αυγ 2013

Δήλωση Γ.Ανωμερίτη για τη συμφωνία με την ΣΕΠ-Cosco



 «Η νέα επένδυση ύψους 230 εκ. Ευρώ, επαυξάνει την περιουσία του δημοσίου, τα έσοδα του ΟΛΠ Α.Ε. και καθιστά το λιμάνι του Πειραιά ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης. Για την επένδυση αυτή δεν παραχωρείται ενεργός παραγωγικός χώρος του ΟΛΠ Α.Ε., αλλά θαλάσσιος χώρος ο οποίος σήμερα δεν αξιοποιείται.

ΠΝΟ: Στην Πάτρα για έλεγχο στα εγ/ογ πλοία διεθνών πλόων



Η   Διοίκηση της  Πανελλήνιας   Ναυτικής  Ομοσπονδίας    σε  υλοποίηση της   απόφασής  της    για  την  συγκρότηση ειδικών   κλιμακίων    από  μέλη  της   διοικήσεως προκειμένου  να  προβεί  η  ιδία, όπως  έχει  προς  τούτο  έννομο  συμφέρον, στον  επιτόπιο  και  εξειδικευμένο έλεγχο  της  τήρησης  του  νόμου  και της  παρατηρούμενης  παραβίασης  και    καταστρατήγησης των  διατάξεων  της  κείμενης νομοθεσίας  στον  κλάδο της  ναυτεργασίας, προβαίνει, ως  πρώτο  βήμα,  στην  επιτόπια επίσκεψη σύσσωμης   της  διοίκησης   στο λιμάνι της  Πάτρας 

Συζήτηση για θέματα ολοκληρωμένης θαλάσσιας πολιτικής

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή  συνάντηση με την Ελληνίδα Επίτροπο Αλιείας και Θαλασσίων  Υποθέσεων, Μαρία Δαμανάκη.

H Louis Cruises αύξησε τα λειτουργικά της κέρδη από €1,8 εκ. σε €9,6 εκ. (+427%)





Διαπιστώνεται σημαντική βελτίωση στα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) της Louis plc σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, (2013 κέρδος €8,2εκ vs 2012 ζημία -€1,1εκ) και αυτό παρά το πολύ αρνητικό κλίμα που επεκράτησε ιδιαίτερα στην Κύπρο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Η Blue Star Ferries στηρίζει το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού





Η Blue Star Ferries θεωρώντας ότι ο τουρισμός αποτελεί την μεγάλη μας ελπίδα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο από την κρίση στηρίζει το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού  2013 «Επιδότηση Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των οικογενειών αυτών έτους 2013-2014» του ΟΑΕΔ με την χορήγηση έκπτωσης 30% σε όσους μετακινηθούν με τα πλοία της στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος.

Σύσκεψη υπό του ΥΝΑ, Μ. Βαρβιτσιώτη, στη Μυτιλήνη για την παράνομη μετανάστευση



Σύσκεψη με επίκεντρο την παράνομη μετανάστευση και με τη συμμετοχή τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων της Μυτιλήνης πραγματοποίησε ο
Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Θ.Δρίτσας: "Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδέχεται τέτοιες χαριστικές συμφωνίες"



Δήλωση του βουλευτή Α' Πειραιά & Νησιών και υπεύθυνου ΕΕΚΕ Ναυτιλίας και Αιγαίου του  ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα για τη συμφωνία μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ Α.Ε (COSCO)
  
"Αναφορικά με την ανακοίνωση τύπου με την οποία δόθηκε στη δημοσιότητα το πρακτικό συμφωνίας μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ A.E. με τίτλο «Πρακτικό Συμφωνίας μεταξύ ΟΛΠ Α.Ε. και ΣΕΠ Α.Ε. για νέες επενδύσεις στο Εμπορικό Λιμάνι του Πειραιά ύψους 230 εκ. ευρώ» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας έκανε την παρακάτω δήλωση:

30 Αυγ 2013

Πρακτικό Συμφωνίας μεταξύ ΟΛΠ Α.Ε. και ΣΕΠ Α.Ε. για νέες επενδύσεις στο Εμπορικό Λιμάνι του Πειραιά ύψους 230 εκ. ευρώ






Με στόχο τη μεγέθυνση των Τερματικών Σταθμών Εμπορευματοκιβωτίων του Εμπορικού Λιμένα Πειραιά οι διοικήσεις του ΟΛΠ Α.Ε. και της ΣΕΠ Α.Ε., συνδιαμόρφωσαν Πρακτικό Διαδικασίας Φιλικής Διευθέτησης, το οποίο θα τεθεί υπόψη των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο εταιριών τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

ΟΜΥΛΕ: Η Cosco θα αποκτήσει όλο τον ΟΛΠ χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.



 Η ΟΜΥΛΕ και Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ  εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:



Οι τελευταίες εξελίξεις στα Λιμάνια και ιδιαίτερα στον ΟΛΠ αποδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα Λιμάνια ως προσωπικό της λάφυρο που το ξεπουλάει στον βωμό της πρόσκαιρης επιβίωσης της αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής της.

Marine Times ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Υπέγραψε ο Γ.Ανωμερίτης τον φιλικό διακανονισμό με τους Κινέζους μετά από πίεση του Μ.Βαρβιτσιώτη


Ώρα 19.50 μ.μ.

Μετά από πυρετώδεις διαπραγματεύσεις η διοίκηση της ΟΛΠ ΑΕ υπέγραψε τελικά σήμερα  το απόγευμα  το πρωτόκολλο για τον φιλικό διακανονισμό με την Cosco. Χρειάστηκε βέβαια να παρέμβει πιεστικά  ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με εντολή του Μαξίμου, και να  στείλει τελεσίγραφο στον πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΛΠ ΑΕ Γιώργο Ανωμερίτη να κάνει δεκτά τα αιτήματα της κινεζικής πλευράς και να υπογράψει. 
Ο ΟΛΠ ήθελε να μειωθεί ο χρόνος αναστολής της καταβολής του εγγυημένου ανταλλάγματος, όμως οι Κινέζοι ήταν ανένδοτοι και τελικά βγήκαν νικητές από την κόντρα αυτή με τη διοίκηση του Οργανισμού,    

MarineTimes ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δεν έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και Cosco




Παρά τα όσα γράφονται και λέγονται για συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και Cosco με παρέμβαση του πρωθυπουργού, η αλήθεια όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Marine Times» είναι άλλη.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Απόφαση Σαμαρά για την πώληση του ΟΛΠ

- Τη Δευτέρα το χρονοδιάγραμμα ιδιωτικοποίησης - Εκλεισε η συμφωνία φιλικού διακανονισμού με την Cosco

Σε ρότα πλήρους ιδιωτικοποίησης, με πρωθυπουργική σφραγίδα, μέσω της πώλησης μετοχών, μπαίνει από την προσεχή Δευτέρα ο ΟΛΠ, μετά τη συμφωνία φιλικού διακανονισμού που επετεύχθη, χθες, μεταξύ του Οργανισμού και της Cosco-ΣΕΠ και αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Υποτονική η δραστηριότητα στις αγοραπωλησίες πλοίων

Στα πλοία ξηρού φορτίου γίνανε οι ακόλουθες πράξεις:
✏ Στα Capes, το ‘BULK CANADA’ 179.397 DWT (2012 – HHIC – Phil.) πουλήθηκε στα $ 41,2 εκ.,

29 Αυγ 2013

ΑΝΕΚ: Μικτά Κέρδη Ομίλου € 1,4 εκατ. έναντι Ζημιών € 2,1 εκατ.





+ 43% Βελτίωση EBITDA Ομίλου

  
Η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης Α.Ε. (ΑΝΕΚ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα της περιόδου από 1 Ιανουαρίου έως 30 Ιουνίου 2013 βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΠΧΑ):

ΟΛΠ: Αποφάσεις εταιρικής ευθύνης




Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε. στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης την οποία ασκεί στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά αποφάσισε:

ΟΛΘ: Τζίρος 24,8 και κέρδη 11,7 εκατ. ευρώ

 
 

Κύκλο εργασιών 24,83 εκατ. ευρώ και κέρδη 11,73 εκατ. ευρώ κατέγραψε στο πρώτο εξάμηνο του 2013 η ΟΛΘ ΑΕ, που παρουσιάζει αξιοσημείωτη αντοχή στις αρνητικές οικονομικές εξελίξεις της χώρας. Όπως φαίνεται από τους αριθμούς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αντεπεξέρχεται επιτυχώς τόσο στην παρατεινόμενη κρίση και στην πολύχρονη οικονομική ύφεση που πλήττουν την εμπορική και παραγωγική δραστηριότητα στην Ελλάδα, όσο και στις σημαντικές οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα γειτονικά βαλκανικά κράτη που εξυπηρετούνται από τα κρηπιδώματά του.  

ΟΛΠ: Kατακύρωση του έργου της εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού Πάρκου




       
  
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε. ενέκρινε την κατακύρωση του έργου της εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού Πάρκου στο Εμπορικό Λιμάνι του Πειραιά 430 kwp, μήκους 1080 μ.  στην εταιρεία KGS Development A.E.

HSW: Εκπτώσεις στους επιτυχόντες στα Πανεπιστήμια



Η Hellenic Seaways στηρίζει το ξεκίνημα των νέων φοιτητών και των οικογενειών τους με 35% έκπτωση σε όλους τους προορισμούς που εξυπηρετεί

Η ANEK στηρίζει τους νέους φοιτητές





Η ΑΝΕΚ LINES    συγχαίρει τους νέους φοιτητές για την επιτυχία τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και στηρίζει τους ίδιους και τις οικογένειές τους παρέχοντας εκπτώσεις για τις πρώτες αναγκαίες μετακινήσεις προς τον τόπο σπουδών τους.

ΠΝΟ:Περί οργανικών συνθέσεων στην Αδριατική


Η   Διοίκηση της  Πανελλήνιας   Ναυτικής  Ομοσπονδίας  η  οποία  συνήλθε    σήμερα   με  θέματα,  μεταξύ άλλων  την επανεξέταση των  γνωστών  με  ημερομηνία  5-7-2013  Υπουργικών  Αποφάσεων  του  ΥΝΑ , περί  καθορισμού σύνθεσης  πληρώματος  σε  έξι (6)  συνολικά  Ε/Γ – Ο/Γ   πλοία,  που  εκτελούν  δρομολόγια μεταξύ  Ελλάδας και    Ιταλίας,  και  με  τις  οποίες  ανατράπηκε   πλήρως  το  μέχρι  της  εκδόσεως  αυτών,  ισχύον  καθεστώς  στις  οργανικές  συνθέσεις  των  πλοίων, και  εν  μια  νυκτί  οδηγούνται  στην  απόλυση  και  στην ανεργία  πολλές  δεκάδες  συναδέλφων  μας  με άμεσες επιπτώσεις  και στα  επίπεδα   ασφαλείας των  εν  λόγω πλοίων  αποφάσισε  τα  παρακάτω:

BLUE STAR FERRIES: Παροχή εκπτώσεων σε νέους φοιτητές





Η BLUE STAR FERRIES με έντονο το αίσθημα κοινωνικής υπευθυνότητας στηρίζει τους νέους φοιτητές, παρέχοντας εκπτώσεις στους ίδιους και στις οικογένειές τους για τις πρώτες τους μετακινήσεις από/προς τον τόπο κατοικίας τους προς/από τον τόπο σπουδών τους, οι οποίες είναι αναγκαίες για την εγγραφή τους στα Πανεπιστημιακά ή Τεχνολογικά δρύματα και για την εύρεση κατοικίας.

Μειωμένη φέτος η κίνηση στα λιμάνια Πειραιά - Λαυρίου

Ελαφρά μειωμένη σε σχέση με πέρυσι ήταν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η έξοδος από τα λιμάνια του Πειραιά και του Λαυρίου, ενώ αντίθετα περισσότεροι επιβάτες επέλεξαν φέτος ως λιμάνι αναχώρησής τους τη Ραφήνα.  

Υστατη προσπάθεια για θετική λύση από ΟΛΠ και Cοsco

Προς θετική κατάληξη φαίνεται να οδεύει το σίριαλ του φιλικού διακανονισμού μεταξύ ΟΛΠ και Cosco, καθώς οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών ήταν συνεχείς και χθες.
Αντικείμενο των διαπραγματεύσεων που πρέπει να ολοκληρωθούν σήμερα, σύμφωνα με την αρχική συμφωνία των δύο μερών, ήταν το αίτημα της Cosco για αναστολή του εγγυημένου ανταλλάγματος για ορισμένα χρόνια.

ΟΛΠ: Αύξηση κερδών μετά από φόρους κατά 208,64%



Αύξηση κερδών προ φόρων κατά 92,54% (3.729.941 Ευρώ έναντι 1.937.186 το 2012) και αύξηση κερδών μετά από φόρους κατά 208,64% (3.456.897 Ευρώ έναντι 1.120.048 του 2012) παρουσίασε κατά το α΄ εξάμηνο 2013 ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. (ΟΛΠ Α.Ε.).
          Τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου 2013 είναι τα καλύτερα μετά το 2007, αφού οι οικονομικές επιδόσεις της εταιρίας συνεχώς βελτιώνονται. Το τρίτο τρίμηνο 2013 αναμένεται να είναι ακόμη θετικότερο στα έσοδα και την κερδοφορία λόγω κρουαζιέρας.

28 Αυγ 2013

Παροχή εκπτώσεων σε νέους φοιτητές





Η ΑΝΕΚ-SUPERFAST με έντονο το αίσθημα κοινωνικής υπευθυνότητας στηρίζει τους νέους φοιτητές, παρέχοντας εκπτώσεις στους ίδιους και στις οικογένειές τους, για τις πρώτες τους μετακινήσεις από/προς τον τόπο κατοικίας τους προς/από τον τόπο σπουδών τους, οι οποίες είναι αναγκαίες για την εγγραφή τους στα Πανεπιστημιακά ή Τεχνολογικά Ιδρύματα και για την εύρεση κατοικίας.

"Είναι εφεύρημα το “πλεονάζον προσωπικό”




Επιστολή στον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων του υπουργείου με θέμα τη διαθεσιμότητα προσωπικού.

«Κύριε Υπουργέ,

    Για μια ακόμη φορά επανερχόμαστε στο ζήτημα της διαθεσιμότητας προσωπικού του Υπουργείου το οποίο μας βρίσκει αντίθετους δεδομένου του μειωμένου αριθμού υπηρετούντων σε αυτό.

27 Αυγ 2013

Nα αυξηθεί και το εισαγόμενο συνάλλαγμα και να ικανοποιηθούν οι τουρίστες των κρουαζιεροπλοίων



Η στενότερη συνεργασία, ο διαρκής συντονισμός και η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση της καλύτερης πρόσβασης στους αρχαιολογικούς χώρους, στα Μνημεία και στα Μουσεία των ξένων επισκεπτών που φτάνουν στη χώρα μας με κρουαζιερόπλοια, αποτέλεσαν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε αίθουσα του Μουσείου της Ακρόπολης με πρωτοβουλία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Η διαφωνία, με τη μεθόδευση της φιλικής διευθέτησης, για την επέκταση της COSCO στο δυτικό μέτωπο



H ΟΜΥΛΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

"H  διαφωνία, με τη μεθόδευση της φιλικής διευθέτησης, για την επέκταση της COSCO στο δυτικό μέτωπο Η ΟΜ.Υ.Λ.Ε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Βαρβιτσιώτη, χθές 26.08.2013, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της στα σχέδια ιδιωτικοποίησης των ΟΛΠ, ΟΛΘ και των άλλων Λιμανιών, τόσο με τη μέθοδο της πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου, όσο και με την πολιτική των παραχωρήσεων κατά τα πρότυπα της COSCO.

ΟΛΠ: Σε κόκκινη νομική γραμμή σκοντάφτει το deal της Cosco



Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις για το φιλικό διακανονισμό ΟΛΠ - Cosco, με το βλέμμα όλων στραμμένο στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και δεν αποκλείεται να οδηγηθεί η υπόθεση, στο βαθμό που δεν υπάρξει νομική λύση που να καλύπτει όλες τις πλευρές.

Μ.Βαρβιτσιώτης:«Αποτυχημένη η συνταγή των περικοπών μισθών και η υπερφορολόγηση»

Βασική αρχή είναι διασφάλιση των θέσεων εργασίας τόνισε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Κρουαζιέρες: Η Ελλάδα τρίτος προορισμός στην Ευρώπη

-Αύξηση 11,7% στο επτάμηνο καταγράφει ο Πειραιάς σε επιβάτες transit -Πάνω από 1,8 εκατ. τουρίστες ήρθαν με κρουαζιερόπλοια στη χώρα μας -Ο κάθε επισκέπτης ξοδεύει καθημερινά 200 ευρώ

26 Αυγ 2013

Συνάντηση Βαρβιτσιώτη-Δαμανάκη για τις προτεραιότητες των θαλασσίων υποθέσεων κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας

Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη επισκέφθηκε σήμερα 26 Αυγούστου 2013 στο γραφείο του η Επίτροπος της Ε.Ε. κ. Μαρία Δαμανάκη. Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε συζητήθηκαν αναλυτικά τα εξής θέματα:

Ελεύθερη κυκλοφορία προϊόντων στα λιμάνια



         
Επίσκεψη 15μελούς Αντιπροσωπείας της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (IMCO) πραγματοποιήθηκε στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΛΠ Α.Ε.

Θεσσαλονίκη: Μελέτες για τη Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία

«Πράσινο φως» για την ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» των μελετών των υποδομών και των υπηρεσιών συμβούλου για τη Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης άναψε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εργων, Στράτου Σιμόπουλου.
Ο προϋπολογισμός των μελετών είναι 1 εκατ. ευρώ, ενώ επιλέξιμη δαπάνη είναι 780.000 ευρώ. 

Ναυτιλία: Αύξηση των εξαγωγών Iron Ore και Coal από την Αυστραλία στην Κίνα.

Ανάλυση
G.Moundreas SA

Η παρούσα τιμή του δείκτη, ουσιαστικά είναι στα ίδια επίπεδα με την τιμή των 1,082 μονάδων που
είχε κλείσει στην τελευταία ανασκόπηση πριν την καλοκαιρινή ανάπαυλα, δηλαδή στις 26 Ιουλίου,
αλλά στο ενδιάμεσο διάστημα και συγκεκριμένα στις 12 Αυγούστου, ο BDI έπεσε κάτω από τις 1,000
μονάδες στις 996 μονάδες.

Σταύρος Λιβανός - Μαριέλλα Τσαβλίρη: «Πριγκιπικά» βαφτίσια στην Κορωνίδα

Jet setters, γαλαζοαίματοι και τραπεζίτες  αγκυροβόλησαν στο ιδιωτικό νησί 

Πριν από περίπου έναν χρόνο ο γάμος του Σταύρου Λιβανού και της Μαριέλλας Τσαβλίρη, μελών δύο πανίσχυρων εφοπλιστικών οικογενειών, αποτέλεσε το κοσμικό γεγονός του αριστοκρατικού Λονδίνου. Χθες, βάφτισαν τον μοναχογιό τους στο ιδιωτικό τους νησί, την Κορωνίδα, που πλημμύρισε από γιοτ και βαρυσήμαντες αφίξεις.

25 Αυγ 2013

Σε στασιμότητα η αγορά των διαλύσεων

Σε στασιμότητα ουσιαστικά παρέμεινε η αγορά των διαλύσεων καθώς εκτός από την περίοδο των
μουσώνων που συνέπεσαν με το Ramadan και το Eid, τα οποία από μόνα τους σαν γεγονότα είναι
αρκετά για να παγώσουν την αγορά, παρατηρήθηκε και έντονη πτωτική τάση στις νομισματικές
ισοτιμίες της Ινδίας, του Πακιστάν και του Μπαγκλαντές, συνοδευόμενη από πτώση των τιμών του σιδήρου. Ο συνδυασμός όλων των ανωτέρω αρνητικών εξελίξεων, είχε σαν αποτέλεσμα αρκετοί End Buyers, απλά να κλείσουν προσωρινά και να περιμένουν την αγορά να σταθεροποιηθεί πριν
δραστηριοποιηθούν και πάλι.

Aλλαγές στην «στρατηγική» αντιμετώπισης της κρίσης

Ανάλυηση 
G,Moundreas SA

Έχουμε μπει πλέον στην τελική ευθεία για τις Γερμανικές εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου που θα
καθορίσουν το μέλλον όχι μόνο της Ελλάδας αλλά της Ευρωζώνης, καθώς όλοι περιμένουν να δουν αν η σίγουρη όπως διαφαίνεται επικράτηση της Merkel θα επιφέρει και αλλαγές στην «στρατηγική»
αντιμετώπισης της κρίσης χαλαρώνοντας την πολιτική λιτότητας και δίνοντας έμφαση στην
πολιτική ανάπτυξης και καταπολέμησης της ανεργίας.

24 Αυγ 2013

Υποτονική η κίνηση στις αγοραπωλησίες πλοίων

Δεν υπήρξε μεγάλη δραστηριότητα στον τομέα αγοραπωησιών πλοίων την περασμένη εβδομάδα.
Στα πλοία ξηρού φορτίου γίνανε οι ακόλουθες πράξεις:

Βλέπει Χρηματιστήριο και η Navios Logistics

Η δημιουργία μιας νέας εταιρείας στον τομέα των logistics με την απόσχιση της Navios Logistics από τη Navios Maritime Holding και η εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, είναι στα σχέδια του Ομίλου Navios, ωστόσο η διοίκησή της εξακολουθεί να μην ανοίγει τα χαρτιά της για το πότε θα γίνει η σχετική κίνηση.

23 Αυγ 2013

Λύνουν κάβους οι ακτοπλοϊκές για τις άγονες του 2014

Ελαφρά μειωμένος θα είναι ο προϋπολογισμός των άγονων γραμμών για το 2014 σε σύγκριση με το 2013. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για το 2013 είχαν προϋπολογιστεί κονδύλια ύψους 82 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2014 τα κονδύλια μειώνονται στα 79 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται δηλαδή μία μείωση περί το 3,65%.

Τρόμος στη θάλασσα: Χόβερκραφτ έκανε απόβαση σε παραλία γεμάτη κόσμο

Δείτε το video http://www.youtube.com/watch?v=SzgtpWMWv18

 Οι εικόνες παραπέμπουν σε ταινία, αλλά είναι άκρως αληθινές – Τις κατέγραψε παραθεριστής σε βίντεο

Μπορεί οι παρακάτω εικόνες να παραπέμπουν σε ταινία του Χόλιγουντ όμως είναι άκρως αληθινές και έλαβαν χώρα χθες στη Ρωσία και συγκεκριμένα σε δημοφιλές θέρετρο της Βαλτικής στο Καλίνινγκραντ.

22 Αυγ 2013

Μείωση ζημιών για τον όμιλο ATTICA



·        
ΑΥΞΗΣΗ ΚΥΚΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 3,9%. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΤΑ 11,1%, ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ 4,3% ΚΑΙ Ι.Χ. ΟΧΗΜΑΤΩΝ 5,8%

·         ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ, ΑΠΟΣΒΕΣΕΩΝ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ (EBITDA) ΣΕ 0,94 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΕΝΑΝΤΙ ΖΗΜΙΩΝ 10,76 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟ 2012

·         ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΖΗΜΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΑ 21,06 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΕΝΑΝΤΙ ΖΗΜΙΑΣ 29,90 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟ 2012

Aποτροπή της ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών



H ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ( ΟΜ.Υ.Λ.Ε ) και η ΕΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι τελευταίες εξελίξεις που προσδιορίζονται από την πολιτική της κυβέρνησης στα λιμάνια και κυρίως η δράση του περίφημου ΤΑΙΠΕΔ, αγγίζει τα όρια της
φαρσοκωμωδίας με επικίνδυνες διαστάσεις για την προοπτική της λιμενικής βιομηχανίας στη χώρα μας.

Αναζητείται φιλικός διακανονισμός μεταξύ κυβέρνησης και Cosco

Το γόρδιο δεσμό του φιλικού διακανονισμού θα επιδιώξουν να λύσουν τις επόμενες ημέρες σε νομικό επίπεδο ΟΛΠ, ΤΑΙΠΕΔ και υπουργείο Ναυτιλίας από τη μία πλευρά και Coscο-ΣΕΠ από την άλλη.

21 Αυγ 2013

ΟΛΠ: Διαγωνισμός για τη διαχείριση αποβλήτων πλοίων





H Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ΑΕ γνωστοποιεί ότι προτίθεται, να προκηρύξει δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την σύναψη Σύμβασης Παραχώρησης υπηρεσιών ευκολιών παραλαβής και διαχείρισης υγρών αποβλήτων πλοίου και υγρών καταλοίπων φορτίου των πλοίων που καταπλέουν στη Λιμενική Ζώνη του ΟΛΠ μέσω της δημιουργίας σταθερής (χερσαίας) λιμενικής εγκατάστασης βάσει της ισχύουσας Κοινοτικής και Εθνικής Νομοθεσίας. Η σχετική απόφαση θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Μπλόκο της Ρωσίας σε πλοίο της Greenpeace στην Αρκτική


Οι ρωσικές αρχές απαγόρευσαν σε ένα παγοθραυστικό της Greenpeace να χρησιμοποιήσει τη Βόρεια Θαλάσσια Οδό, όπως ανακοίνωσε σήμερα η οικολογική οργάνωση, καταγγέλλοντας την προσπάθεια της Μόσχας να την εμποδίσει να εκφράσει τη διαμαρτυρία της για τις δραστηριότητες του πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft στην Αρκτική.

Στις 100.000 πλοία ο παγκόσμιος στόλος

Στις 100.000 πλοία θα φθάσει ο παγκόσμιος στόλος το 2020, σύμφωνα με μια ανάλυση της ναυτιλιακής οργάνωσης Bimco, σημειώνοντας αύξηση κατά περίπου 20% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Κίνα: Μακρινές αποστάσεις «αναζητεί» η αγορά των δεξαμενόπλοιων

Τρεις παράγοντες θα επηρεάσουν το επόμενο διάστημα την αγορά των δεξαμενοπλοίων, η οποία εξακολουθεί να μην ικανοποιεί με τις αποδόσεις της.
Η ζήτηση από την Κίνα, η αύξηση των εξαγωγών προϊόντων πετρελαίου από τις ΗΠΑ και η αύξηση των τονομιλίων είναι αυτό που χρειάζεται η αγορά δεξαμενοπλοίων, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Bimco.

20 Αυγ 2013

Χρονιά-ρεκόρ η φετινή για τον τουρισμό, εκτιμά η Όλγα Κεφαλογιάννη

«Πρόκειται για ζεστό χρήμα για το κράτος που το έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ», είπε σε συνέντευξή της

«Η φετινή χρονιά, θα είναι χρονιά- ρεκόρ για τον τουρισμό», εκτίμησε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ προσέθεσε ότι η κυβέρνηση θα δώσει περαιτέρω έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων για τον ποιοτικό τουρισμό, αλλά και στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.