19 Αυγ 2013

Ακτοπλοία: Περαιτέρω συρρίκνωση του στόλου




Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την Ελληνική Ακτοπλοία.

Σύμφωνα  με την ετήσια έρευνα της XRTC εταιρείας οικονομικών συμβούλων για θέματα ναυτιλίας τα αποτελέσματα για την ακτοπλοϊα θα είναι:
Περαιτέρω συρρίκνωση του στόλου
Πιθανόν ασθενέστερα οικονομικά αποτελέσματα
Οι αναδιαρθρώσεις που λαμβάνουν χώρα να δοκιμαστούν περαιτέρω
Εναλλακτικές δρομολογήσεις εκτός Ελλάδος θα είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν εξαιτίας της εξάπλωσης της οικονομικής ύφεσης στην υπόλοιπη ΕΕ.

Η μείωση της επιβατικής κίνησης αποτυπώνεται στην έρευνα:  

«Σε όλο αυτό το ακανθώδες πρόβλημα όμως καλούμαστε να προσθέσουμε τα στατιστικά δεδομένα για τον μήνα Ιούλιο (1-29) του Υπουργείου για την επιβατική κίνηση από το λιμάνι του Πειραιά για τα 5 τελευταία χρόνια και που επιβεβαιώνουν την διατήρηση της τραγικής εικόνας. Το 2009 είχαν ταξιδέψει 1.25εκ επιβάτες, το 2010 έπεσαν στο 1.14 εκ., το 2011 ακόμα περισσότερο, στο 1.08 εκ., το 2012 στις 895,298 ενώ φέτος έχουν ταξιδέψει 866,331. Αντίθετα, ελαφρά αύξηση, σε σχέση με το 2012, σημειώνει η κίνηση στον Αργοσαρωνικό φέτος, αφού έχουν επιβιβαστεί 317,947 επιβάτες από 298,831 πέρυσι. Το μοναδικό καλό σημάδι στην αγορά είναι η μείωση των μέσων τιμών του πετρελαίου κατά 10% κατά μέσα όρο στο επτάμηνο που πέρασε. Την ίδια αυτή περίοδο και εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου η ΠΝΟ προειδοποιεί για απεργιακές κινητοποιήσεις και απέστειλε εξώδικο στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου ζητώντας να ακυρώσει την υπουργική απόφαση που επιτρέπει την υπογραφή ατομικών συμβάσεων στη ναυτιλία, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν εν ενεργεία ΣΣΕ ανά κλάδο. Επίσης ζητά την απόσυρση άλλων υπουργικών αποφάσεων που προβλέπουν τη μείωσης της σύνθεσης πληρωμάτων στα πλοία της Αδριατικής, καθώς και την αποπληρωμή όλων των ναυτεργατών στους οποίους οφείλονται μισθοί από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.