8 Αυγ 2013

Ναυτική Εκπαίδευση: "...υπάρχουν τόσοι πολλοί ανεγκέφαλοι που επιμένουν σε ξεπερασμένες απόψεις"





Επιστολή του κου Μιχάλη Λάμπρου προς Κύριον Νίκο Γκουσόπουλον   Διευθυντήν
School of Maritime Studies New York College,



 "Αγαπητέ κύριε Γκουσόπουλε,



Σας ευχαριστώ θερμά για την από 22/7 ενημέρωση που είχατε την καλοσύνη, όπως πάντα να μου στείλετε.

 Δυστυχώς στη χώρα μας υπάρχουν τόσοι πολλοί ανεγκέφαλοι που επιμένουν σε ξεπερασμένες απόψεις και δεν σκέπτονται πώς θα βοηθήσουν την ταλαίπωρη πατρίδα μας να πάει λίγο μπροστά.




Έχουν παραμείνει δυστυχώς σε πολιτικές των δεκαετιών 1970 και 1980, τότε που οι εν ενεργεία ναυτικοί αριθμούσαν τους 75000 ή το 10% του παγκόσμιου ναυτεργατικού δυναμικού.  Οι ίδιοι ανεγκέφαλοι έφθασαν σήμερα την Ελληνική Ναυτιλία σε μόλις 15000 ή το 1% του παγκόσμιου ναυτεργατικού δυναμικού. Δυστυχώς φαίνεται ότι αυτή η χώρα έχει ακόμα πολλές αμαρτίες να πληρώσει.



Δεν καταλαβαίνουν ότι σήμερα για παράδειγμα οι Φιλιππίνες έχουν μεταξύ ναυτικών και στελεχών ναυτιλιακών επιχειρήσεων έναν αριθμό που ξεπερνά τις 600/650000, τα δύο τρίτα των οποίων υπηρετούν επί συνεχούς βάσεως σε πλοία και ναυτιλιακά γραφεία.

Δεν παραδειγματίζονται από τις ιδιωτικές σχολές ναυτικής εκπαίδευσης που λειτουργούν με επιτυχία σε αυτήν την χώρα.



Όπως γνωρίζετε με πρωτοβουλία του Προέδρου της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών κου. Θεόδωρου Βενιάμη, ιδρύθηκε και λειτουργεί με επιτυχία επιτροπή που ασχολείται αποκλειστικά με τη λειτουργία των ΝΕΚΕ.  Επειδή έχω την τιμή να είμαι μέλος αυτής της επιτροπής, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει μεταξύ των μελών καμμία σκέψη ή πρόθεση υποβάθμισης των δημοσίων σχολών σε περίπτωση που ξεκινήσουν να λειτουργούν οι ιδιωτικές.

 Άρχισα να φοβούμαι ότι οι απέλπιδες προσπάθειες μιας μικρής μερίδας στην οποία ανήκετε σίγουρα και εσείς, δεν επαρκούν για να ξυπνήσουν και να αλλάξουν μυαλά οι ανεγκέφαλοι ανευθυνοϋπεύθυνοι.


Και πάλι σας ευχαριστώ θερμά για την ενημέρωση.



Με εκτίμηση,











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.