6 Αυγ 2013

Κόντρα για τα καύσιμα της ακτοπλοίας


Ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ,Μιχάλης Σακέλλης

Επιστολή προς τον . Ασημάκη Παπαγεωργίου, Υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής έστειλε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας με θέμα την « Επιβάρυνση των τιμών των ναυτιλιακών καυσίμων με το κόστος των στρατηγικών αποθεμάτων. Στρεβλώσεις στην αγορά ναυτιλιακών καυσίμων».
Ειδικότερα  τα μέλη του ΣΕΕΝ καταγγέλλουν ότι παρά τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί δεν ελήφθη κανένα μέτρο όσο αφορά την επάρκεια «προμήθειας ναυτιλιακού καυσίμου ακτοπλοΐας». Επίσης, καταγγέλλουν τον γγ του υπουργείου ότι δεν έχει απαντήσει στις κλήσεις τους ούτε σε επιστολή που του έχουν στείλει. 




«Την 19/12/2012 σας ζητήσαμε να συναντηθούμε για να σας ενημερώσουμε για θέματα της αρμοδιότητάς σας που αφορούν σοβαρές στρεβλώσεις στην αγορά ναυτιλιακών καυσίμων και απασχολούν τις Ακτοπλοϊκές Εταιρείες.



Παρότι η συνάντησή μας πραγματοποιήθηκε τελικά την 28/1/2013, δηλαδή με καθυστέρηση 40 ημερών, και παρά την ενημέρωση που σας κάναμε για τα πολλά σχετικά προβλήματα επικεντρώνοντας κυρίως στο κόστος τήρησης στρατηγικών αποθεμάτων για την ακτοπλοΐα, δεν είχαμε από το Υπουργείο σας την παραμικρή ενημέρωση ούτε ελήφθησαν κάποια μέτρα μέχρι σήμερα.



Μετά από πρωτοβουλία του τέως Υ.Ν.Α. κ. Κ Μουσουρούλη τον περασμένο Ιούνιο, πληροφορηθήκαμε ότι εξετάσατε από κοινού τυχόν δυνατότητες μείωσης του κόστους των καυσίμων και προκειμένου να ενημερωθούμε ο Κος Μουσουρούλης μας προέτρεψε να επικοινωνήσουμε με τον Γεν. Γραμματέα  του Υπουργείου σας, κ. Κ. Μαθιουδάκη» αναφέρει στην επιστολή του το προεδρείο του ΣΕΕΝ: 



«Παρά τις επανειλημμένες μας προσπάθειες για συνάντηση ή έστω και τηλεφωνική επικοινωνία, ο Γεν. Γραμματέας, ουδέποτε ανταποκρίθηκε. Μάλιστα και επιστολή μας προς εσάς τον ίδιο την 8/7 με την οποία σας ζητήσαμε να συναντηθούμε, δεν έχει λάβει απάντηση μέχρι σήμερα.



Επειδή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες μας είναι σοβαρά και αντανακλώνται άμεσα στην οικονομική ανάπτυξη της νησιωτικής Ελλάδας και την εδαφική συνοχή της Χώρας.



Επειδή πολλά από τα προβλήματα αυτά οφείλονται κατά κύριο λόγο στις στρεβλώσεις στην αγορά ναυτιλιακών καυσίμων για τις οποίες ήδη έχουν γίνει καταγγελίες στην αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού και στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας όπως γνωρίζετε.



Επειδή υπήρξε ανεπάρκεια προμήθειας ναυτιλιακού καυσίμου ακτοπλοΐας τον Αύγουστο 2012 παρά την υποχρέωση τήρησης στρατηγικών αποθεμάτων αυτού.



Επειδή έως σήμερα και παρά τις αποφάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν έχουμε σαφή εικόνα για το κόστος τήρησης αυτών.



Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τα ακόλουθα:



- Εάν τηρούνται πράγματι στρατηγικά αποθέματα ναυτιλιακού καυσίμου ακτοπλοΐας.

- Υπάρχουν στο Υπουργείο διαθέσιμα στοιχεία και ενημερώσεις για τις εκάστοτε τηρούμενες ποσότητες και την επάρκειά τους;

- Εάν τηρούνται, ποιό είναι το κόστος, το κόστος διατήρησής τους και πως υπολογίζεται.



Αναμένουμε την απάντησή σας.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.