25 Απρ 2013

Κρουαζιέρα: «Ποδαρικό» στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας από το «Seabourn Spirit»



Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το έτος 2013 καταπλεύσει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο «Seabourn Spirit» της εταιρείας Seabourn Cruise Line, σημαίας Μπαχάμες. Στο πλοίο επέβαιναν 173 άτομα πλήρωμα και 185 άτομα επιβάτες.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. κ. Βασίλειος Διαμάντης, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Ανάπτυξης κ. Κων/νο Γκρίνια, εκπρόσωπο του ναυτικού πράκτορα του πλοίου, καθώς και εκπρόσωπο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στον καπετάνιο του πλοίου.  Κατά την επίσκεψη, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις επικείμενες επισκέψεις του πλοίου στο λιμένα Ηγουμενίτσας, καθώς επίσης και τις προοπτικές ανάπτυξης του λιμένα στον τομέα της κρουαζιέρας.
«Η Seabourn είναι μια από τις πολυτελέστερες εταιρείες του κόσμου με 6 άστρα και το γεγονός ότι επέλεξε την Ηγουμενίτσα για τους υψηλού επιπέδου πελάτες της είναι μια επιβεβαίωση προοπτικής και η καλύτερη διαφήμιση για ένα αναδυόμενο λιμένα κρουαζιέρας» επισημαίνει η διοίκηση του Οργανισμού και προσθέτει: 
« Η άφιξη του «Seabourn Spirit» σηματοδοτεί μια ελπιδοφόρα χρονιά για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας στον τομέα της κρουαζιέρας, μιας και βάση του προγράμματος προσεγγίσεων του ναυτικού πράκτορα του πλοίου, το «Seabourn Spirit»  θα προσεγγίσει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας συνολικά 8 φορές μέσα στο 2013, επιπλέον 2 φορές θα προσεγγίσουν άλλα πλοία της ίδιας εταιρείας, ενώ συνολικά 12 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων θα υπάρξουν μέχρι τον Οκτώβρη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας» και καταλήγει: 
«Οι προσπάθειες που καταβάλλονται από τα στελέχη του Οργανισμού για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων και την καθιέρωση του Λιμένα Ηγουμενίτσας ως προορισμού τους, είναι συνεχείς και ήδη οι συμφωνίες που έχουν οριστικοποιηθεί για το 2014, είναι σημαντικές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πλοίο «Sovereign» της εταιρείας Pullmantur, το οποίο το 2014 θα προσεγγίσει το λιμάνι μας, μεταφέροντας 2800 επιβάτες ανά προσέγγιση. Συνολικά για το 2014 βρίσκονται υπό προγραμματισμό περισσότερες από 30 προσεγγίσεις.
Στόχος μας το λιμάνι της Ηγουμενίτσας να αποτελέσει στα επόμενα χρόνια σταθερό προορισμό κρουαζιέρας, αναδεικνύοντας έτσι τις ομορφιές της Θεσπρωτίας, αλλά και τις περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου».