29 Απρ 2013

Παράλογο; Δεν απαντάει..!

Του
 Μηνά Τσαμόπουλου
για το newmoney.gr
Αναδημοσίευση

Ένα γενικότερο κλίμα αισιοδοξίας  υπάρχει για την ναυτιλία   από την πλευρά της κυβέρνησης. Η ναυτιλιακή βιομηχανία είναι στην πρώτη γραμμή αφού είναι ένας από τους  δύο βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας και της προσπάθειας που γίνεται προς την ανάπτυξή της.
Τα βρήκανε οι δύο πλευρές, κυβέρνηση-εφοπλισμός στο πρόσφατο νομοσχέδιο  του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου που πέρασε από τη Βουλή. Πέρασε; Όχι όλο αφού το άρθρο 19 που προέβλεπε την δυνατότητα υπογραφής  ατομικών συμβάσεων  για τα κατώτερα πληρώματα  στη ποντοπόρο ναυτιλία και στα σκάφη αναψυχής, καταψηφίστηκε.

Κάποια πρόσωπα ξίνισαν, παράπονα εκφράστηκαν προς κάθε κατεύθυνση και ενώπιον του πρωθυπουργού και όλοι μαζί έφυγαν για  να γιορτάσουν το Πάσχα.
Το θέμα βέβαια είναι ότι οι εφοπλιστές έχουν τάξει να φέρουν κεφάλαια για επενδύσεις και πλοία στην ελληνική σημαία. Κάποιοι αναρωτιούνται μήπως τώρα δυσαρεστηθούν και δεν κάνουν τίποτα από όλα αυτά.
Όμως αυτοί οι ίδιοι είναι που δηλώνουν παρών στις δύσκολες μέρες που περνάει η πατρίδα και επισημαίνουν ότι θα σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει  το δύσκολο αυτόν κάβο με ασφάλεια. Οπότε πολλοί θα είναι εκείνοι που θα αναρωτηθούν για πολλά, αν δεν έρθουν τα χρήματα και τα πλοία.
Κάποιοι μάλιστα ήδη επικαλούνται πρόσφατα παραδείγματα όταν  οι ελληνικές κυβερνήσεις έπαιρναν μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής σημαίας και αντί να έρθουν πλοία στο ελληνικό νηολόγιο  έφυγαν και φεύγουν….Παράλογο;;;;; Δεν απαντάει!  

Πηγή: Παράλογο; Δεν απαντάει..! | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/blog/10122/paralogo-den-apantaei#ixzz2RrEVgfAC