30 Ιαν 2017

Επιστολή Μ.Λάμπρου προς ΥΝΑ: Να συμπεριληφθεί η Ελλάδα ως μόνιμος προορισμός κρουαζιέρας από τις μεγάλες εταιρείες



Επιστολή στον  ΥΝΑ απέστειλε ο Μιχάλης Λάμπρος Γενικός Διευθυντής της Μajestic Cruises ζητώντας  να γίνουν ενέργειες οργανωμένες στο εξωτερικό ώστε οι μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας να  ξαναβάλουν την Ελλάδα στους βασικούς τους προορισμούς. Επίσης αναφέρεται  στην ανταγωνιστικότητα του ελληνικού  πλοίου.


Αναλυτικά: 


"Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

Κατ’ αρχάς θέλω να σας ευχαριστήσω που μου δώσατε την ευκαιρία να σας συναντήσω από κοντά και να σας ενημερώσω για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της Κρουαζιέρας στη χώρα μας, ιδιαίτερα μετά τα άκρως ανησυχητικά μηνύματα που φτάνουν από τις διεθνείς εταιρείες κρουαζιεροπλοίων για δραστική μείωση αφίξεων πλοίων και επιβατών στα Ελληνικά λιμάνια που εξυπηρετούν κρουαζιερόπλοια για το έτος 2017.

Όπως σας εξήγησα, αυτή την περίοδο παρά ποτέ άλλοτε είναι επιβεβλημένη ανάγκη να δραστηριοποιηθούμε προς τις μεγάλες εταιρείες κρουαζιεροπλοίων που εδρεύουν κυρίως στο Μαϊάμι, στην Ιταλία , στην Ελβετία και να προβάλομε στους υπευθύνους αυτών των εταιρειών τις ομορφιές των Ελληνικών νησιών που αποτελούν τον δημοφιλέστερο προορισμό επισκεπτών κρουαζιέρας, τις άριστες κλιματολογικές συνθήκες της πατρίδας μας, τις εγγυήσεις για την ασφάλεια επιβατών, πληρώματος και πλοίων, και να ζητήσομε να τροποποιήσουν τα δρομολόγια των κρουαζιεροπλοίων τους για το έτος 2018 και τα επόμενα έτη, ούτως ώστε να συμπεριληφθεί η Ελλάδα ως μόνιμος προορισμός.

Αυτές οι ενέργειες πρέπει να γίνουν από την Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας με τη συνεργασία οπωσδήποτε της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας.
Πρέπει να συσταθεί μια ολιγομελής επιτροπή με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έναν εκπρόσωπο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, και έναν εκπρόσωπο του Υπουργείου Τουρισμού.

Αυτή η επιτροπή πρέπει να ξεκινήσει άμεσα τις επισκέψεις στις έδρες των μεγάλων εταιρειών κρουαζιέρας ούτως ώστε να προφθάσομε τους προγραμματισμούς για το έτος 2018. Πιστεύω ακράδαντα ότι η προσωπική επαφή είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος για έναν επιτυχημένο στόχο.


 Το δεύτερο θέμα που συζητήσαμε αφορά την ανταγωνιστικότητα του Ελληνικού πλοίου όλων των κατηγοριών που συνδέεται άμεσα με τη μισθολογική διαφορά Ελλήνων και αλλοδαπών ναυτικών, ιδιαίτερα στις ειδικότητες των κατωτέρων πληρωμάτων.

Όπως σας υποσχέθηκα σας εσωκλείω συγκριτικές μισθολογικές καταστάσεις μεταξύ των επίσημων μισθών που προβλέπει η ITF και των μισθών που προβλέπει η Ελληνική Σύμβαση Ναυτικών. Η διαφορά είναι αρκετά σημαντική.

Και πάλι σας ευχαριστώ για τη συνάντηση που είχαμε και σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας, κάτι για το οποίο είμαι απόλυτα σίγουρος.

Είμαι πάντα στη διάθεσή σας για τα δρώμενα στον τομέα της Κρουαζιέρας.


Με εκτίμηση"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.