18 Ιαν 2017

Θέμα αύξησης μετοχικού κεφαλαίου για την HSW


ΠΗΓΗ: newmoney.grΤα μελλούμενα στην Hellenic Seaways μαγνητίζουν το ενδιαφέρον της επιχειρηματικής κοινότητας, όχι μόνο της ελληνικής, αλλά και της διεθνούς, αφού είναι μία πολύφερνη νύφη. Το πού θα καταλήξει το ποσοστό που έχει η Τράπεζα Πειραιώς είναι η πιο καυτή ιστορία της ελληνικής ακτοπλοΐας των τελευταίων χρόνων. Οι εξελίξεις είναι συνεχείς και κρατούν το ενδιαφέρον όλων, αμείωτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr, το τμήμα ανωνύμων εταιρειών της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Πειραιά, που υπάγεται στην περιφέρεια Αττικής, με επιστολή της προς την HSW που έχει ημερομηνία 29-12-2016 ζητάει τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης και ειδικά εκείνα στα οποία γίνεται αναφορά στην κεφαλαιακή επάρκεια της εταιρείας. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με το άρθρο 47 του νόμου 2190, εφόσον το σύνολο ιδίων κεφαλαίων μίας εταιρείας είναι μικρότερο κατά 50% του μετοχικού της κεφαλαίου τότε θα πρέπει η εταιρεία να λάβει μέτρα, όπως είναι η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.
Στην τελευταία Γ.Σ. η διοίκηση της HSW τόνισε ότι θα λύσει το θέμα αυτό με την κερδοφορία των επόμενων πέντε οικονομικών χρήσεων, κάτι που φαίνεται να μην δέχεται η αρμόδια υπηρεσία.  Στο έγγραφο που εστάλη στην HSW αναφέρεται μεταξύ άλλων «ότι η υιοθέτηση κατά πλειοψηφία από την Γ.Σ της 24/6/2016 ως μέτρο για την αποκατάσταση της ζημιάς με συμψηφισμό από τα καθαρά κέρδη των 5 οικονομικών χρήσεων δεν αποτελεί κατά την άποψη της Υπηρεσίας μας πρόσφορο μέτρο για την αντιμετώπιση της οικονομκής κατάστασης της εταιρείας, διότι είναι αβέβαιο το αποτέλεσμα των επόμενων χρήσεων και θα διαιωνίζεται η αβεβαιότητα της κεφαλαιακής επάρκειας της εταιρείας». Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είχε προτείνει ο Όμιλος Γκριμάλντι που είναι μεγαλομέτοχος με ποσοστό 48,5% στην εταιρεία, αλλά δεν έχει τον έλεγχό της. Βέβαια, όπως επισημαίνουν οικονομικοί αναλυτές, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αποτρέπει όποιον νέο επενδυτή σχεδιάζει να εισέλθει στην εταιρεία και αυτό δίνει προβάδισμα στην κούρσα για τον έλεγχο της HSW στον όμιλο Γκριμάλντι, μέσω των Μινωικών Γραμμών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.