24 Ιαν 2017

Αρ.Πίττας: Ενισχύει τη ρευστότητα της Euroseas






Δάνειο ύψους 10,6 εκατομμυρίων δολαρίων πήρε η εισηγμένη στην αμερικανική αγορά ναυτιλιακή εταιρεία  Euroseas συμφερόντων Αριστείδη Πίττα. Τα χρήματα θα δοθούν  για την ταμειακή κάλυψη του ποσού που δαπανήθηκε για το προσφάτως παραληφθέν νεότευκτο  φορτηγό  «Alexandros P.». Το πλοίο εντάχθηκε στον στόλο της εταιρείας στις 16 Ιανουαρίου 2017.

Η Euroseas ανακοίνωσε επίσης ότι συμφώνησε στην πώληση για παλιοσίδερα έναντι 2,1 εκατομμυρίων δολαρίων, του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «RT Dagr» ναυπηγημένου το 1998. Το πλοίο θα παραδοθεί στα διαλυτήρια στις αρχές Φεβρουαρίου.

« Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την υπογραφή και εκταμίευση δανείου ύψους 10,6 εκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση του νεότευκτου  «Alexandros P.». Από τη στιγμή που το πλοίο αγοράστηκε και εξοφλήθηκε τοις μετρητοίς, το δάνειο αλλά και τα χρήματα από την πώληση για scrap του M/V RT Dagr δίνουν σημαντική ρευστότητα στην εταιρεία και θα συμβάλλουν στα σχέδια ανάπτυξης της εταιρείας» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Euroseas, Αριστείδης Πίττας. Επίσης  τόνισε ότι  τον τελευταίο χρόνο η  εταιρεία παρά τις προκλητικές συνθήκες της αγοράς κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες για επενδύσεις σε πλοία ποιότητας όταν η αγορά στα φορτηγά αλλά και στα κοντέινερς βρισκόταν στο χαμηλότερο σημείο της. Επεσήμανε δε ότι στόχος του είναι να συνεχίσει η εταιρεία να βαδίζει με αυτή τη στρατηγική αποσκοπώντας να εκμεταλλευτεί την πιθανή ανάκαμψη και των δύο  κλάδων της ναυλαγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.