16 Ιαν 2017

Εκσυγχρονίζει τον στόλο του ο Θανάσης Μαρτίνος



Ένας από τους παραδοσιακούς έλληνες πλοιοκτήτες, ο Θανάσης Μαρτίνος εκσυγχρονίζει τον στόλο της εταιρείας που ελέγχει, της Eastern Mediterranean Maritime.  Όπως οι περισσότεροι πλοιοκτήτες αιχμής φροντίζει να μειώνει συνεχώς τον μέσο όρο του στόλου αγοράζοντας μικρής ηλικίας πλοία ή  ναυπηγώντας κυρίως σε γιαπωνέζικα ναυπηγεία.
Πρόσφατα αγόρασε ένα υπό ναυπήγηση φορτηγό πλοίο 81.600 τόνων αξίας 24,5 εκατομμυρίων δολαρίων από τη γυάρδα   Oshima. Εκεί όπου έχει ναυπηγήσει περί τα 10 από τα 63 πλοία του στόλου του. Η EastΜed αγόρασε τον περασμένο Νοέμβριο από πλειστηριασμό  έναντι 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων ένα ακόμη φορτηγό πλοίο χωρητικότητας 76.000 τόνων.
Στην εταιρεία του ο Θανάσης Μαρτίνος  απασχολεί 180 στελέχη στα γραφεία και 2.500 ναυτικούς στα πλοία της. Τον περασμένο Δεκέμβριο βραβεύτηκε   για την  προσφορά του στη ναυτιλία από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας
«Μοχθεί και δουλεύει εξίσου  και για τους συνανθρώπους του και για το κοινωνικό περιβάλλον που ζει. Αυτό φαίνεται καθαρά από το γεγονός ότι πέρα από την λαμπρή του πορεία στον εφοπλιστικό χώρο  έχει συμβάλλει σημαντικά στην άνοδο συνεργατών του που έχουν εξελιχθεί σε αξιόλογους εφοπλιστές και πολύ περισσότερο σε κοινωνικά έργα όπως: -σημαντικές χορηγίες  σε Υγειονομικά, Εκπαιδευτικά και Εκκλησιαστικά Ιδρύματα μέσω της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου «ΑΙΓΕΑΣ»
- Στη συνεχή και έντονη συμμετοχή του στο κοινωφελές έργο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών  και πολλά άλλα»  δήλωσαν  τα μέλη του Ινστιτούτου.


ΠΗΓΗ: newmoney.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.