8 Νοε 2018

Σημαντική αύξηση των εγγεγραμμένων ασφαλίστρων για την American Hellenic Hull




Ο Σεπτέμβριος επισφράγισε ένα λειτουργικά κερδοφόρο δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο για την American Hellenic Hull. Στη συνεδρίαση 9ης Οκτωβρίου στην Κύπρο, το Διοικητικό Συμβούλιο της AHHIC ενημερώθηκε εκτενώς για την εξαιρετική απόδοση της εταιρείας.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ., Vince Solarino, δήλωσε: «Εμείς στο American P & I Club θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την περαιτέρω ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της American Hellenic καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ότι αποτελεί τη νέα δύναμη στη διεθνή ναυτασφαλιστική αγορά».


Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη ήταν η αύξηση των εγγεγραμμένων ασφαλίστρων από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, εξαιτίας των νέων λογαριασμών που προστέθηκαν στο τέλος Σεπτεμβρίου. Το ακαθάριστο εγγεγραμμένο ασφάλιστρο για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018 παρουσιάζεται αυξημένο κατά 16% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Επιπλέον, ο ασφαλισμένος στόλος της εταιρείας παρουσίασε αύξηση 15% σε ετήσια βάση, αριθμώντας 2.160 πλοία με μέσο ποσοστό κάλυψης στο 8%.

Τα στοιχεία που παρουσίασαν οι διαχειριστές στο Δ.Σ. έδειξαν επίσης ότι το σύνολο του ενεργητικού της AHHIC για το Σεπτέμβριο του 2018 παρουσιάζεται αυξημένο κατά 18,5% από ό, τι στο τέλος του 2017, ενώ ο δείκτης κυκλοφορούντος ενεργητικού προς τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις ανέρχεται σε 445% έναντι 330% στο τέλος του προηγούμενου έτους. Ο δείκτης ζημιών αναδοχής κινδύνου ανέρχεται στο 67,6%, ενώ τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας για το 9μηνο συγκρατούνται σε επίπεδα 12,9% χαμηλότερα εκείνων του προϋπολογισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι διαχειριστές επεσήμαναν ότι το Σεπτέμβριο τα ίδια κεφάλαια της AHHIC ανήλθαν στο 116,1% των κεφαλαιακών απαιτήσεων φερεγγυότητας (SCR) και στο 159,30% των ελάχιστων κεφαλαιακών απαιτήσεων (MCR).

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τη συνεχιζόμενη ανοδική πορεία της εταιρείας και την κερδοφόρα λειτουργία της», δήλωσε ο Ηλίας Τσακίρης, Διευθύνων Σύμβουλος της American Hellenic Hull. «Η American Hellenic Hull παρέχει συνεργικές λύσεις υψηλού επιπέδου στον κλάδο καλύψεων σκάφους και μηχανής στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία, ενώ το ιστορικό μας δεν μπορεί να συγκριθεί με καμίας άλλης εταιρείας του κλάδου. Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τη φήμη μας και να ενισχύουμε την αναγνωρισιμότητα του brand της AHHIC στα κυριότερα διεθνή ναυτιλιακά κέντρα. Στόχος μας είναι να διπλασιάσουμε την αξία της αρχικής επένδυσης της εταιρείας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια», δήλωσε ο κ. Τσακίρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.