23 Οκτ 2013

Βραβείο στην ΟΛΘ ΑΕ από τον όμιλο ICAP


 
Ως μία από τις επιχειρήσεις που αποτελούν τους «true leaders» (αληθινούς ηγέτες) της ελληνικής αγοράς βράβευσε ο όμιλος της ICAP για μία ακόμη χρονιά την ΟΛΘ ΑΕ. Η σχετική λίστα συμπεριλαμβάνει 43 εταιρίες και ομίλους, που προέκυψαν από τον έλεγχο των ισολογισμών 20.500 επιχειρήσεων.

Τα τέσσερα βασικά κριτήρια της επιλογής είναι τα επίπεδα EBITDA, η δανειοληπτική ικανότητα, η αυξητική τάση του προσωπικού και ο πρωταγωνιστικός ρόλος στον κλάδο, τον οποίο δραστηριοποιούνται. Στην ουσία, δηλαδή, πρόκειται για διάκριση που αφορά την οικονομική κατάσταση, την επιχειρηματική ετοιμότητα και το δυναμισμό του μάνατζμεντ. Ο έλεγχος έγινε στα στοιχεία του 2012.
Σε δήλωσή του σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ Στέλιος Αγγελούδης σημειώνει: «Στόχος της διοίκησης της εταιρίας τα τελευταία χρόνια είναι η αύξηση της οικονομικής ευρωστίας της, ώστε να ανταπεξέλθει με ευχέρεια στις προκλήσεις των καιρών της οικονομικής κρίσης. Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει πλήρως συνειδητοποιήσει το ρόλο τους στην αναπτυξιακή διαδικασία της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης Κεντρικής Μακεδονίας, κάτι που γίνεται με επιχειρηματικούς όρους, χωρίς καμία ενίσχυση ή άλλου τύπου εύνοια από το ελληνικό δημόσιο, το οποίο κάθε χρόνο εισπράττει ως μερίσματα κέρδη από τη λειτουργία της ΟΛΘ ΑΕ. Μέσω της οικονομικής δυναμικής η ΟΛΘ ΑΕ έχει την ευχέρεια να πραγματοποιεί επενδύσεις και να εκσυγχρονίζει διαρκώς τη λειτουργία της επ’ ωφελεία των επιχειρήσεων της περιοχής και των χρηστών του λιμένος. Με αυτό το πνεύμα συνεχίζουμε, αφού οι δυνατότητες του λιμανιού της Θεσσαλονίκης δεν έχουν ακόμη εξαντληθεί».        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.