14 Οκτ 2013

Επιστολή Μιχ.Λάμπρου προς Ο.Κερφαλογιάννη για διευκολύνσεις προς Ρώσους επισκέπτες



Κυρίαν                                                                                                     10/10/2013

Όλγα Κεφαλογιάννη,

Υπουργόν Τουρισμού,

Αθήνα                                                                                                            
Αγαπητή κυρία Κεφαλογιάννη,




Κατ’ αρχάς θέλω να σας συγχαρώ για τις επιτυχημένες δραστηριότητές σας σε όλα τα θέματα που αφορούν τον τομέα του Τουρισμού, καθώς επίσης και για την προσωπική σας συμβολή στην ραγδαία αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την πατρίδα μας κατά το τρέχον έτος.



Διάβασα στον καθημερινό Τύπο ότι την προσεχή Κυριακή, μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων σας, προγραμματίζετε επίσημο ταξίδι στη Μόσχα όπου θα έχετε πολλές επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη της Ρωσικής Κυβερνήσεως με πρόθεση να συζητήσετε όλα τα θέματα Τουρισμού που αφορούν τις δύο χώρες.



Παρά το ό,τι πιστεύω ότι στην ατζέντα των συζητήσεών σας θα συμπεριλάβετε και τον τομέα της Κρουαζιέρας, επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω για ορισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζομε όταν συζητούμε για ναυλώσεις με μεγάλους Ρώσους Tour Operators.



Το πρώτο και πολύ σπουδαίο θέμα αφορά την έκδοση της απαραίτητης visa Schengen η οποία στο παρελθόν ταλαιπωρούσε χρονικά τους επιβάτες κρουαζιέρας και ήταν πολύ δαπανηρή.  Την περασμένη εβδομάδα πληροφορήθηκα ότι η αρμόδια υποεπιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησε να δοθούν διευκολύνσεις στους Ρώσους επισκέπτες στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για εύκολη και ταχεία έκδοση της σχετικής visa.



Θα πρέπει νομίζω να τονίσετε στους συνομιλητές σας, καθώς επίσης και στα κατά τόπους Ελληνικά προξενεία, να δίνουν προτεραιότητα στους επισκέπτες κρουαζιεροπλοίων, διότι οι κρουαζιέρες είναι εκ των προτέρων καθορισμένες και οποιαδήποτε καθυστέρηση θα σημαίνει την απώλεια της κρουαζιέρας με απρόβλεπτες συνέπειες τόσο για τον επιβάτη όσο και για την Εταιρεία.

Ευχής έργο θα ήταν εάν μπορούσε να εφαρμοστεί για τα Κρουαζιερόπλοια visa σε group ή αυτό που ίσχυε μέχρι και φέτος, διαδικασία απλουστευμένη χωρίς την έκδοση visa αλλά με αναλυτική κατάσταση που θα υποβάλλεται στο λιμάνι επιβίβασης και θα παραμένει η ίδια μέχρι το τέλος της κρουαζιέρας.



Σελίδα 2η



Το δεύτερο θέμα που θα ήθελα να σας υπενθυμίσω μια και θα συζητήσετε την περίπτωση Ιατρικού Τουρισμού, είναι να αναφέρετε ότι λόγω των καλών κλιματολογικών συνθηκών της Ελλάδας και γενικά της Ανατολικής Μεσογείου, υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες για την οργάνωση κρουαζιερών σε πλοία με επιβάτες που επιθυμούν να συνεχίσουν στα πλοία την οποιαδήποτε θεραπεία που ακολουθούν σε συνδιασμό με την επίσκεψη στα Ελληνικά νησιά, στα Τουρκικά παράλια και γενικά στην Ανατολική Μεσόγειο.



Λυπάμαι ειλικρινά που δεν υπάρχει χρόνος να σας ενημερώσω και για άλλα επιμέρους θέματα, μια και η Εταιρεία μας ναυλώνει Κρουαζιερόπλοια σε Ρώσους tour operators, και έχομε αποκτήσει κάποια εμπειρία.



Ζητώ συγνώμη που σας κούρασα.



Καλό ταξίδι και πάντα επιτυχίες.



Με εκτίμηση,







______________

Μιχάλης Λάμπρος

Γενικός Διευθυντής MAJESTIC INTERNATIONAL CRUISES INC.



Αντιπρόεδρος Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας









Κοινοποιήσεις:

-       Υπουργόν Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

-       Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων & Φορέων Ναυτιλίας






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.