16 Οκτ 2013

Το Β' ΤΑΙΠΕΔ, ο ΟΛΠ και ο ΔΕΣΦΑ


Η πρόθεση της δημιουργίας του δεύτερου ΤΑΙΠΕΔ επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που καταγράφηκαν από το Πρώτο Θέμα και το Newmoney.gr από τους καλοκαιρινούς μήνες, που ήθελαν τη συγκρότηση φορέα υπό την εποπτεία των Γερμανών και του ΕΣΜ για τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας και των ακινήτων.

Την ίδια ώρα επικρατεί μεγάλη σύγχυση καθώς το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει βγάλει ακόμα την προκήρυξη για ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, ενώ επικρατούν αντιφατικές αντιλήψεις στις διευθύνσεις της ΕΕ για το τι μέλλει γενέσθαι με την ιδιωτικοποίηση.
Οι Ευρωπαίοι θέλουν να υπάρξει ανεξάρτητη διαδικασία ιδιωτικοποίησης σε σχέση με την παραχώρηση του ΟΛΠ στους Κινέζους, χαρτί που έχει παιχθεί από την κυβερνητική πλευρά.
Ακόμα όμως και οι Κινέζοι ζητούν, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, τη μάνα τους και τον πατέρα τους για τον ΟΛΠ.
Αυτά για τον ΟΛΠ. Γιατί την ίδια στιγμή, η διαδικασία ολοκλήρωσης της πώλησης του ΔΕΣΦΑ στη Soccar παρατείνεται από μήνα σε μήνα με αποτέλεσμα να δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά στην επενδυτική κοινότητα.
Όπως εξάλλου έλεγε κυβερνητικό στέλεχος, καλός και έντιμος ο Γιάννης Εμίρης αλλά η θέση αυτή χρειάζεται αποφάσεις που εφάπτονται της πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.