30 Οκτ 2013

Minoan: Καταθέτει για 3η φορά αίτημα να μπει στα Χανιά σφήνα στην ΑΝΕΚ

Τρίτη προσπάθεια να μπει στα Χανιά, σφήνα στην ΑΝΕΚ θα κάνει η Minoan Lines και αυτή τη φορά φέρεται αποφασισμένη να μην χάσει. Η αποκάλυψη αυτή έγινε στο νησί Ίσχια της Ιταλίας απέναντι από τη Νάπολη όπου πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια του XVII Euro-Med Convention με θέμα τις θαλάσσιες μεταφορές το οποίο διοργάνωσε ο Όμιλος Γκριμάλντι.

Η αίτηση θα κατατεθεί μέσα στον Νοέμβριο και η  Minoan δεν θα ζητάει έκτακτη δρομολόγηση πλοίου αλλά τακτική, οπότε  είναι σίγουροι από την εταιρεία ότι θα γίνει δεκτή. 
Ο Όμιλος Γκριμάλντι είχε επιχειρήσει άλλες δύο φορές να βάλει πλοίο στα Χανιά με έκτατη δρομολόγηση όμως δεν τα κατάφερε αφού τα αιτήματά τους απορρίφθηκαν από το ΣΑΣ και από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας.
«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε όλη την Ευρώπη μπορείς να βάλεις πλοίο σε όποια γραμμή θέλεις και στα Χανιά θα πρέπει να πάρεις την έγκριση του εκάστοτε υπουργού ναυτιλίας» αναρωτήθηκε ο Εμάνουελ Γκριμάλντι: «Είναι περίεργο  που πρέπει να πάρεις άδεια από τον ΥΝΑ. Αργά ή γρήγορα θα μπούμε στα Χανιά».
Μια μόνο φορά έγινε δεκτό αίτημα των Ιταλών των Μινωϊκών επτά μήνες μετά την κατάθεσή του. Όμως ο Όμιλος Γκριμάλντι είχε ναυλώσει το πλοίο στο εξωτερικό και το δρομολόγιο δεν έγινε ποτέ.
Το αίτημα των Μινωικών την άνοιξη που πέρασε  ήταν για  την ετήσια δρομολόγηση του επιβατηγού- οχηματαγωγού πλοίου «Ικαρος Παλλάς» στη γραμμή Πειραιάς - Χάνια από την 1η Ιουλίου 2013.
H  δρομολόγηση πλοίου της Minoan Lines στη γραμμή των Χανίων για εκείνη την περίοδο που υπήρχε μείωση μεταφορικού έργου θεωρήθηκε επιθετική κίνηση από την ΑΝΕΚ αφού δεν υπήρχαν περιθώρια για άλλον παίκτη στη συγκεκριμένη γραμμή.
Όμως άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα τονίζουν ότι πίσω από την κόντρα μεταξύ των δύο εταιρειών κρύβεται ο αγώνας για τον έλεγχο της γραμμής Πάτρας- Αγκόνας, όπου δραστηριοποιούνται η ΑΝΕΚ σε κοινοπραξία με τον όμιλο Attica από την μία πλευρά και ο όμιλος Grimaldi μέσω της Minoan Lines από την άλλη.

Οι Μινωικές Γραμμές δίνουν έμφαση στα οφέλη που θα έχει σύμφωνα με τις ίδιες, η δρομολόγηση ενός δικού τους  στη γραμμή των Χανίων. Η ΑΝΕΚ υποστηρίζει ότι η γραμμή δεν σηκώνει άλλα πλοία αφού η πίτα είναι συγκεκριμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.