14 Οκτ 2013

« Ευρεία σύσκεψη στον Πειραιά για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας»



Πραγματοποιήθηκε σήμερα 14/10/2013 με πρόσκληση του Δημάρχου Πειραιά, κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, στο Δημαρχείο Πειραιά και με τη συμμετοχή της Επιτρόπου Θαλασσίων υποθέσεων και Αλιείας, κ. Μαρίας Δαμανάκη, του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του Προέδρου του Ο.Λ.Π., κ. Ανωμερίτη, του εκπροσώπου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Ιωάννη Λύρα καθώς και εκπροσώπων των επαγγελματικών, τουριστικών και ναυτικών φορέων της πόλης, ευρεία σύσκεψη με θέμα τον συντονισμό της προετοιμασίας για να διοργανώσει ο Πειραιάς την Ευρωπαϊκή ημέρα Ναυτιλίας το 2015.

Στην εισηγητική της ομιλία η Ελληνίδα Επίτροπος τόνισε :
- Ζήτησε από την πολιτική και τοπική ηγεσία να συνδιαμορφώσουν το θέμα της διοργάνωσης με προσανατολισμό τη δημιουργία δυναμικής βάσης ανάπτυξης για το μέλλον, αξιοποιώντας τη ναυτική παράδοση του Πειραιά και τις σημερινές αναπτυξιακές του δυνατότητες.
- Πρότεινε να τεθεί ως στόχος μετά την Ευρωπαϊκή ημέρα Ναυτιλίας του 2015 να υπάρχει και να λειτουργεί στον Πειραιά Θαλάσσια Επιχειρηματική Συνεργασία (maritime cluster) από τους επιχειρηματικούς φορείς της πόλης που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Γαλάζιας ανάπτυξης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.