13 Σεπ 2012

Ποιοι πήραν τα βραβεία Ωνάση για τη ναυτιλία

Απονεμήθηκαν χθες βράδυ στο Λονδίνο τα τρία βραβεία Ωνάση στους τομείς των Χρηματοοικονομικών, του Διεθνούς Εμπορίου και της Ναυτιλίας. Τα υψηλού κύρους βραβεία αποτελούν χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση και απονέμονται κάθε τρία χρόνια από το Cass Business School του Πανεπιστημίου του City του Λονδίνου, σε συνεργασία με το Ιδρυμα, σε ακαδημαϊκούς από πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Καθένα από τα βραβεία συνοδεύεται από χρηματικό ποσό ύψους 200.000 δολαρίων. Οι φετινοί νικητές είναι πέντε, καθώς τρεις ομότιμοι πανεπιστημιακοί, οι καθηγητές Ernst Frankel, Richard Goss και Arnljot Stromme Svendesn, μοιράστηκαν το Διεθνές Βραβείο Ωνάση για τη Ναυτιλία. Ο Ernst Frankel, καθηγητής Μηχανολογίας και Μηχανικής Ωκεανών στο ΜΙΤ, είναι εξέχουσα φυσιογνωμία τόσο στη ναυτιλία όσο και στην ακαδημαϊκή κοινότητα, με καριέρα σχεδόν 70 ετών.

Σε αυτό το διάστημα έχει εκδώσει 23 βιβλία, ενώ έχει στο ενεργητικό του εκατοντάδες ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις και έχει διατελέσει πρόεδρος στη Διεθνή Ενωση Ναυτιλιακών Οικονομολόγων (ΔΕΝΟ).

Ο καθηγητής Richard Goss του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ έχει εκπονήσει εκτεταμένες έρευνες στους τομείς του ναυτιλιακού ανταγωνισμού και της διαχείρισης λιμανιών. Καθοριστικός ήταν επίσης ο ρόλος του στην ίδρυση της ΔΕΝΟ το 1992.

Ο καθηγητής Arnljot Stromme Svendesn εργάζεται στη Νορβηγική Σχολή Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων από την αρχή της καριέρας του, το 1948. Είναι επίτιμος πρόεδρος της ΔΕΝΟ.

Το Διεθνές Βραβείο Ωνάση για τα Χρηματοοικονομικά απονεμήθηκε στον καθηγητή Stephen Ross από τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων Sloan του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασσαχουσέτης (ΜΙΤ) και το διεθνές βραβείο Ωνάση για το εμπόριο απονεμήθηκε στον καθηγητή Elhanan Helpman από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική
http://www.naftemporiki.gr/finance/pstory?id=2235030