8 Σεπ 2012

Τελετή Ορκωμοσίας νέων Υπαξιωματικών Λιμενικού Σώματος και Λιμενοφυλάκων έτους 2011 – 2012

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Δημήτριου Μπαντιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Επιμόρφωσης Πόρου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδας και Τροιζηνίας Εφραίμ, η τελετή ορκωμοσίας διακοσίων ενενήντα ενός (291) Υπαξιωματικών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και εκατόν εβδομήντα τεσσάρων (174) Λιμενοφυλάκων, της εκπαιδευτικής σειράς 2011 – 2012.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας – Ναυσιπλοΐας Αθανάσιος Χριστόπουλος και ο Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Κωνσταντίνος Κουνουγέρης.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου και ο Αρχηγός Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ ο Διοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης Πόρου διάβασε την Ημερήσια Διαταγή.
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ Λ.Σ.
ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΥ ΔΗΜ. Π. ΜΠΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Λ.Σ. ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ 07-9-2012

Σεβασμιώτατε
κ. Υπουργέ
κ. Δήμαρχε
Αγαπητοί Υποναύαρχοι
Αγαπητοί Συνάδελφοι
Κυρίες και Κύριοι

- Καλωσορίζω τους νέους και νέες Υπαξιωματικούς και Λιμενοφύλακες στις τάξεις του Λιμενικού Σώματος. Με τον όρκο που προ ολίγου δώσατε μπροστά στα σύμβολα της Εκκλησίας και της Πατρίδας, αποκτάτε και επίσημα πλέον την ιδιότητα του στρατιωτικού και εισέρχεστε και τυπικά στο Λιμενικό Σώμα.
- Σας συγχαίρω για την επιλογή σας γιατί επιλέξατε τον ανηφορικό και δύσβατο δρόμο του στρατιωτικού, ο οποίος αναλαμβάνει την ευθύνη προάσπισης των συμφερόντων της πατρίδας και προσφοράς στην κοινωνία. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ λόγω των δυσκολιών που διέρχεται η πατρίδα, ο όρκος και οι ευθύνες που αναλαμβάνετε έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία.
- Το Λιμενικό Σώμα θα σας δώσει όλες τις δυνατότητες και ευκαιρίες για μια ενδιαφέρουσα και αξιόλογη σταδιοδρομία και από εσάς εξαρτάται επιδεικνύοντας εργατικότητα, ήθος,



τιμιότητα και ευσυνειδησία να είναι και επιτυχημένη.
- Σας προτρέπω όλους να σεβαστείτε τις Υπηρεσιακές επιλογές και αποφάσεις που γίνονται με γνώμονα το συμφέρον του Σώματος και να αποφύγετε σε όλη σας τη σταδιοδρομία τις οποιεσδήποτε παρεμβάσεις αλλοιώνουν αυτές τις επιλογές. Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος του ταξιδιού σας στο Λιμενικό Σώμα, θα έχετε κερδίσει την αναγνώριση και εκτίμηση καθώς και το σεβασμό, τόσο από τους προϊσταμένους, όσο και από τους υφισταμένους σας.
- Προσδοκώ από εσάς να στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις το δύσκολο και σύνθετο έργο του σύγχρονου Λιμενικού Σώματος που εκτείνεται από την αστυνόμευση και προστασία του θαλάσσιου χώρου, μέχρι την διοικητική υποστήριξη του μεγαλύτερου εμπορικού στόλου παγκοσμίως.
- Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Πολεμικό Ναυτικό για την διαρκή και πολύχρονη στήριξή του στην εκπαίδευση των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και να συγχαρώ το Διοικητή της Σχολής, τον Επιτηρητή και τους καθηγητές που σας μύησαν με τον καλύτερο τρόπο στα νέα σας καθήκοντα.
- Θα ήθελα να συγχαρώ τους γονείς και τις οικογένειες σας, για τη μεγάλη σας επιτυχία, ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο όπου οι μισοί τουλάχιστον νέοι της ηλικίας σας είναι άνεργοι. Τους αξίζει να σας καμαρώνουν και να είναι υπερήφανοι για εσάς γιατί ότι κερδίσατε, το κερδίσατε με την αξία σας.
- Τους προτρέπω, και το κάνω καλοπροαίρετα, από εδώ και πέρα να απέχουν από οποιαδήποτε ανάμειξη στη μελλοντική σας πορεία. Μόνο τότε θα γίνετε επαγγελματίες με αυτοπεποίθηση και θα αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν για να έχετε μια πετυχημένη πορεία στη ζωή και το Λιμενικό Σώμα.
- Τελειώνοντας, θα ήθελα να ζητήσω από εσάς τη νέα γενιά που αποτελεί και την ελπίδα του Σώματος, να επιδιώξετε την άμεση εμπλοκή σας στα πιο πολύπλοκα και δύσκολα καθήκοντα του Σώματος και σας εγγυώμαι ότι μόνο τότε το ταξίδι σας θα έχει νόημα, ενδιαφέρον και αξία.
- Λαμβάνοντας υπόψη την ουσιαστική συμβολή σας στα μέτρα τάξης της καλοκαιρινής περιόδου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, αλλά και την επιτυχή διεκπεραίωση εργασιών που σας ανατέθηκαν, σας χορηγώ επταήμερη τιμητική άδεια.
Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι ολόψυχα καλή τύχη.

Νέες και Νέοι Υπαξιωματικοί και Λιμενοφύλακες

Ο όρκος που μόλις δώσατε ενώπιον των ιερών μας συμβόλων, των εκπροσώπων της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας και των αγαπημένων σας προσώπων , χάραξε στη συνείδησή σας το συμβόλαιο πίστης και αφοσίωσης στην πατρίδα, την οποία καλείστε να υπηρετήσετε ως Υπαξιωματικοί και Λιμενοφύλακες του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής .

2. Μετά την επιτυχή φοίτηση σας στη Σχολή , κατά τη διάρκεια της οποίας αποκτήσατε όλες τις απαραίτητες βασικές γνώσεις για την περαιτέρω πορεία σας στο Λιμενικό Σώμα, γίνεστε σήμερα μέλη της μεγάλης και ένδοξης οικογένειας του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής .

3. Ποτέ δεν θα πρέπει να ξεχνάτε τη σοβαρότητα του έργου που πρόκειται να αναλάβετε, καθώς θα σηκώσετε στους ώμους σας , ένα μέρος από την ευθύνη λειτουργίας των Υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου στις πολλαπλές αρμοδιότητες του οποίου, καλείστε και εσείς να συνεισφέρετε.

4. Θα πρέπει πάντοτε να σας διακρίνει το ήθος, η εντιμότητα, η πειθαρχία, η αξιοπρέπεια, να διακατέχεστε από πνεύμα αμέριστης εξυπηρέτησης των αναγκών του πολίτη και προπάντων, να κρατάτε ψηλά την τιμή του Σώματος που επιλέξατε να υπηρετήσετε.



Κύριε Υπουργέ /κύριε Αρχηγέ

5. Επιτρέψατε μου να σας διαβεβαιώσω ότι οι ορκισθέντες σήμερα ανταποκρίθηκαν πλήρως στην εκπαίδευση τους και είναι έτοιμοι να αναλάβουν τα καθήκοντα , που θα τους αναθέσει το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή.



Νέα Στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

6. Με την εδώ παραμονή και εκπαίδευσή σας , επιβεβαιώνονται για άλλη μια φορά οι άρρηκτοι δεσμοί του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος που μοναδικό σκοπό έχουν το μέγιστο κοινό όφελος της πατρίδας με το οικονομικότερο κόστος.

7. Τελειώνοντας, θέλω να συγχαρώ τις οικογένειες σας για τη σημερινή ημέρα , να σας ευχηθώ υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή.

και σας καλώ να αναφωνήσουμε


<<ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ>>
<<ΖΗΤΩ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ >>



Αντιπλοίαρχος Χ. Γαβαλάς ΠΝ
Διοικητής