11 Σεπ 2012

Κρουαζιέρα: "Ο Πειραιάς απουσιάζει από τον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας"

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, μιλώντας χθες (10/9/2012), στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο θέμα της κρουαζιέρας:
«Η χώρα μας κάνει μια τιτάνια προσπάθεια για να προωθήσει την κρουαζιέρα. Τον τουρισμό της κρουαζιέρας. Είναι τραγικό να διαπιστώνει κανείς ότι από τον τουριστικό χάρτη της χώρας, ο Πειραιάς απουσιάζει.


Έχουμε κάνει πολλές και σοβαρές προσπάθειες να μπει και να δείξει το επίκεντρο σημείο που δικαιούται. Και νομίζω ότι θα πάμε καλά στο τέλος. Θέλω να πω ότι αυτό που ακούστηκε, αυτό που γράφτηκε ‘ότι προωθείται και λύση μεταφοράς της κρουαζιέρας από τον Πειραιά προς τον όρμο του Φαλήρου, όπως οι περισσότεροι μάθατε, είναι ότι το αντιμετωπίσαμε εν τω γενέσθαι. Καλέσαμε το Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, το φίλο κατά τα άλλα και άξιο πανεπιστημιακό κ. Μουτζούρη, στο γραφείο μας όπως και τους ανθρώπους που εμπλέκονται με την κρουαζιέρα και όλοι μαζί συμφώνησαν ότι ο Πειραιάς ήταν , είναι και θα παραμείνει το εθνικό μας λιμάνι σε όλα και στην κρουαζιέρα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι φθάσαμε σε έναν βαθμό ικανοποιητικό, ώστε να μπορέσουμε να απορροφούμε την κρουαζιέρα και να την απασχολούμε για ώρες εδώ στο λιμάνι μας.»