2 Νοε 2013

Ανοδικά οι ναύλοι στα product tankers

Περαιτέρω βελτίωση των αποτελεσμάτων της αναμένει για το μέλλον η Capital Product Partners (CPLP) καθώς οι ναύλοι στα δεξαμενόπλοια μεταφοράς προϊόντων αργού (product tankers) θα κινηθούν ανοδικά λόγω καλύτερης εικόνας στο ισοζύγιο προσφοράς και ζήτησης.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η αγορά παραμένει ενεργή και συνολικά για το 2013 από την πλευρά της προσφοράς το βιβλίο παραγγελιών αναμένεται να υποστεί μία μείωση καθώς το 21% των παραδόσεων νεότευκτων δεξαμενόπλοιων τύπου MR και handysize δεν θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα. Επίσης, αναμένεται ότι η καθαρή αύξηση του στόλου των product tankers για το 2014 θα είναι στην περιοχή του 3,5%, ενώ η αύξηση στη ζήτηση θα αγγίξει το 4,8%. Η CPLP εκτιμά ότι η βελτίωση στην ισορροπία της προσφοράς και ζήτησης θα συνεχιστεί, επιδρώντας θετικά στη spot αγορά.
Στην κατηγορία των δεξαμενόπλοιων suezmax παρατηρείται ανάλογη μείωση του βιβλίου παραγγελιών, καθώς το 35% των αναμενόμενων παραδόσεων νεότευκτων δεν πραγματοποιήθηκε. Μέχρι το τέλος του 2014 η ζήτηση για δεξαμενόπλοια suezmax αναμένεται να αυξηθεί κατά 4,1% ενώ η καθαρή αύξηση του στόλου προβλέπεται να ανέλθει στο 2,3%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.