11 Νοε 2013

Νεοζηλανδέζικο fund ενδιαφέρεται για τον ΟΛΠ










Πολύφερνη νύφη είναι η ΟΛΠ ΑΕ . Μετά το επίσημο ενδιαφέρον των Κινέζων της Cosco, για την αγορά του 67% του μετοχικού πακέτου του Οργανισμού, εμφανίστηκε και άλλος ενδιαφερόμενος. Όπως επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, πρόκειται για τον  επενδυτικό όμιλο  από τη Νέα Ζηλανδία, τον  Morrison & Co και ICM Limited.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ, συνδετικός κρίκος μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Ελλάδας είναι ο  Αλέξανδρος Ζαγοραίος, πρόεδρο της Alpha Trust Ανδρομέδα ο οποίος παράλληλα είναι  πρόεδρος και του εισηγμένου στο Λονδίνο επενδυτικού οχήματος (fund) Utilico Emerging Markets που είναι  υπό τη διαχείριση του νεοζηλανδέζικου ομίλου.
Η Utilico διαχειρίζεται   κεφάλαια ύψους 675 εκατομμύρια δολαρίων , και έχει επενδύσει το 22%  σε διάφορα λιμάνια ανά τον κόσμο. Είναι μέτοχος με ποσοστό   8,7% της International Container Terminal Services (ISTS) από τις Φιλιππίνες η οποία έχει  εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον ΟΛΘ.
Η Morrison & Co διαχειρίζεται τον εισηγμένο επενδυτικό όμιλο Infratil Limited ο οποίος δραστηριοποιείται στους τομείς των μεταφορών και της ενέργειας  σε Αυστραλία και  Νέα Ζηλανδία , ενώ ελέγχουν και το λιμάνι του Πόρτλαντ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.