28 Μαΐ 2019

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου γιόρτασε τα 20 χρόνια του Τμήματος Ναυτιλίας

Στους διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες και Ελληνίδες, στις διεθνείς διακρίσεις της χώρας στις επιστήμες και τον πολιτισμό, αλλά και στην επιτυχημένη εξωστρέφεια του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που το ανέδειξε σε διεθνές Κέντρο Αριστείας πανεπιστημιακών ναυτιλιακών σπουδών, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο νέος Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Θ. Γραμμένος στην ομιλία της Αναγόρευσής του. Η τελετή αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μεγάλης Επετειακής Εκδήλωσης την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 στη Χίο.

Στο κατάμεστο Αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης», κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, μία αναδρομή στα πρώτα βήματα της ιστορίας του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών από τον θεμελιωτή του Τμήματος, Ομότιμο Καθηγητή κ. Νίκο Λίτινα, πρ. Αντιπρύτανη. Τονίσθηκε το όραμα και η αναγκαιότητα ανάπτυξης πανεπιστημιακών ναυτιλιακών σπουδών υψηλού επιπέδου στην Ελλάδα και τα πολυάριθμα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Χίος, με τη ναυτική της παράδοση, ως έδρα του Τμήματος. Ο Πρόεδρος του Τμήματος, Καθηγητής κ. Σεραφείμ Κάπρος, παρουσίασε τα προγράμματα σπουδών, την ερευνητική παραγωγή και το δημοσιευμένο επιστημονικό έργο των μελών του Τμήματος, τις θεσμοθετημένες διεθνείς συνεργασίες με διακεκριμένα Πανεπιστήμια, καθώς και την ισχυρή σύνδεση με την ναυτιλιακή κοινότητα μέσω του θεσμού της πρακτικής άσκησης και άλλων πρωτοβουλιών. Απόφοιτοι του Τμήματος με διακεκριμένες σταδιοδρομίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, στον ναυτιλιακό κλάδο ή στον ακαδημαϊκό χώρο, χαιρέτισαν την εκδήλωση, αναφέροντας τα εφόδια που πήραν από τις σπουδές τους στο Τμήμα.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα: “Σύγχρονες Τάσεις της παγκόσμιας Ναυτιλίας και νέες Προκλήσεις για Πανεπιστημιακές Ναυτιλιακές Σπουδές στη Χίο”. Συμμετείχαν η Καθηγήτρια του Τμήματος κα Ελένη Θανοπούλου, ο Καθηγητής του University of Antwerp κ. Thierry Vaneslander, ο τέως Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, ΣΕΘΑ και Ναυτικής Εκπαίδευσης Αντιναύαρχος ε.α. κ. Αλέξανδρος Διακόπουλος και ο Πρόεδρος του Marine Club Χίου Cpt Γιώργος Τσουρής. Συντονιστής ήταν ο Καθηγητής του Τμήματος κ. Αθανάσιος Πάλλης, Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων (ΙΑΜΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.