20 Αυγ 2015

Προς Ελλάδα, Ισπανία και Μάλτα αλλάζει ρότα η ιταλική Costa Cruises

Σε αλλαγή ρότας που θα τονώσει την τουριστική κίνηση στη χώρα μας προχωρά η ιταλική εταιρεία Costa Cruises ακυρώνοντας προγραμματισμένα δρομολόγια των πλοίων της στην Τουρκία και στέλνοντας τα σε λιμάνια της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Μάλτας.

Όπως σημειώνει η Καθημερινή, που επικαλείται τον γερμανικό εκδοτικό Οργανισμός Fvw, η απόφαση αυτή ενδέχεται να σχετίζεται με τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία και τη συνεχιζόμενη στρατιωτική σύγκρουση στα σύνορα με τη Συρία. Η ίδια η εταιρεία ωστόσο δεν αναφέρει τους λόγους της ακύρωσης των δρομολογίων των κρουαζιερόπλοιων στα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης.
Τα κρουαζιερόπλοια τα οποία «έκοψαν» τα δρομολόγιά τους στην Τουρκία είναι τα Costa neoClassica, Costa Pacifica και Costa Deliziosa. Την Ελλάδα θα επισκεφθεί το κρουαζιερόπλοιο Costa neoClassica. Εκτός από την ιταλική εταιρεία σε ακυρώσεις δρομολογίων στην Τουρκία προέβη και η εταιρεία κρουαζιέρας Aida Cruises που έχει έδρα στη Γερμανία.
Είναι η δεύτερη φορά, φέτος, που η χώρα μας ενισχύεται με πρόσθετα δρομολόγια κρουαζιερόπλοιων λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζουν άλλοι προορισμοί. Το πρώτο κύμα επιπλέον δρομολογίων προέκυψε για ελληνικά λιμάνια μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τυνησία. Οι τελευταίες εξελίξεις λειτούργησαν ενισχυτικά στις προσπάθειες διοικήσεων ελληνικών λιμανιών για επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν και στον χώρο της κρουαζιέρας.
Και όλα αυτά ενώ εξακολουθεί να παραμένει σε εκκρεμότητα η κυβερνητική δέσμευση για συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Κρουαζιέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.