12 Αυγ 2015

1ο Εκπαιδευτικό Κύπελλο Αργοσαρωνικού




Το σκάφος Christina ΙΙ με κυβερνήτη τον Σπύρο Κανάρη που κέρδισε τον αγώνα στην κατηγορία των σκαφών της Σχολής που ΠΟΙΑΘ
Εμπλουτισμός ιστιοπλοϊκών γνώσεων και ψυχαγωγία

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο  Εκπαιδευτικό Κύπελλο Αργοσαρωνικού που διοργάνωσε ο ΠΟΙΑΘ. Ο αγώνας είχε εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα και έγινε στα πλαίσια της αναβάθμισης των γνώσεων των αποφοίτων της σχολής του ΠΟΙΑΘ. Στον αγώνα συμμετείχαν απόφοιτοι που θέλησαν να εμπλουτίσουν αγωνιστικά τις γνώσεις που απέκτησαν φοιτώντας στην Σχολή Ανοικτής θαλάσσης του Ομίλου, αλλά και ταυτόχρονα να ψυχαγωγηθούν απολαμβάνοντας τις διαδρομές και τα μοναδικά νησιά του Αργοσαρωνικού.

Στον αγώνα ( 1st Sailing Training Cup ) έλαβαν μέρος δέκα ιστιοπλοϊκά σκάφη, χωρισμένα σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη  κατηγορία με πέντε αγωνιστικά σκάφη ORC-I και έμπειρα πληρώματα καθώς και κυβερνήτες με πολλά ναυτικά μίλια, και μία δεύτερη κατηγορία τα πέντε σκάφη της Σχολής του ΠΟΙΑΘ με κυβερνήτες τους εκπαιδευτές της σχολής, που κατά την διάρκεια της διαδρομής εκπαίδευαν ξανά και ξανά τα πληρώματά τους, που μίλι με το μίλι αποκτούσαν γνώσεις και κέρδιζαν στιγμές απροσδόκητης  εμπειρίας.
O πρόεδρος του ΥΝΟ κ.  Θ. Μουστακαρέας και ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ  κ. Ι . Μαραγκουδάκης
Η διαδρομή, ήταν σχεδιασμένη στα πλαίσια της φιλοσοφίας του αγώνα, και τα σκάφη κατά σειρά επισκέφτηκαν το Αγκίστρι, τον Πόρο, την Ερμιόνη, το Ναύπλιο, τις Σπέτσες και τερμάτισαν στην Ύδρα, ύστερα από επτά μέρες και έχοντας καλύψει περίπου 120 ναυτικά μίλια. Οι καιρικές συνθήκες είχαν και αυτές τις ανάλογες δυσκολίες, αφού τα σκάφη συνάντησαν από απόλυτη άπνοια έως βόρειους ανέμους  περίπου 5 μποφόρ, κάτι  που τους  προσέφερε μοναδικές ιστιοπλοϊκές συγκινήσεις και εμπειρίες. Η απονομή του αγώνα έγινε στην μαγευτική Ύδρα και συνέπεσε με τον εορτασμό από τα 60 χρόνια του Υδραίικού Ναυτικού Ομίλου, ενός Ομίλου που έχει αναπτύξει και συμβάλει τα μέγιστα στην διάδοση των αθλημάτων του νερού, όπως η Υδατοσφαίριση, η Κολύμβηση και η Ιστιοπλοΐα. Η 7η Αυγούστου, ήταν μία ημέρα γιορτής για το πανέμορφο νησί της Ύδρας και οι συμμετέχοντες στο 1st STC είχαν την τύχη να είναι παρόντες μαζί με μοναδικές προσωπικότητες του Υγρού Στίβου, τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γιώργο Κουκουδάκη, τον Πρόεδρο του YNO Θοδωρή Μουστακαρέα και τον Πρόεδρο του ΠΟΙΑΘ Ιωάννη Μαραγκουδάκη, στις εκδηλώσεις εορτασμού των γενεθλίων του Ομίλου.
Από την μαγευτική Ύδρα όλοι ανανέωσαν το ραντεβού για το 2ο  Εκπαιδευτικό Κύπελλο Αργοσαρωνικού, σε μία ανάλογη διαδρομή και πάντα με την άψογη οργάνωση του ΠΟΙΑΘ, του Ομίλου με τα 5 ιδιόκτητα εκπαιδευτικά σκάφη, τους 30.000 αποφοίτους σε 45 χρόνια λειτουργίας και με τους πιο έμπειρους εκπαιδευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.