29 Αυγ 2015

Ιστιοπλοία: «Ανακαλύπτοντας το θαλάσσιο δρόμο του μεταξιού» στον ΝΟΤΚ





-Γιορτή υποδοχής κινεζικής ιστιοπλοικής αποστολής με τον Ζhai Μo στο ΝΟΤΚ

Γιορτή υποδοχής στον διεθνούς φήμη κινέζο ιστιοπλόο και ζωγράφο Ζhai Μo διοργάνωσε ο ΝΟΤΚ την Παρασκευή το βράδυ στα πλαίσια της επίσκεψης της επίσκεψης της κινεζικής αποστολής στην Ελλάδα ως σταθμό στο εγχείρημα «Ανακαλύπτοντας το θαλάσσιο δρόμο του μεταξιού».

Εκπρόσωποι της Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, του ΕΟΤ, του Λιμεναρχείου Φλοίσβου και της κινεζικής πρεσβείας παρευρέθηκαν στην δεξίωση καθώς και ιστιοπλόοι του ΝΟΤΚ  οι οποίοι συζήτησαν με τον καπετάνιο Zhai Mo και το 4μελές πλήρωμα του.

Ο Πρόεδρος του ΝΟΤΚ και αντιπρόεδρος της ΕΙΟ Παντελής Παυλίδης καλωσόρισε την αποστολή τονίζοντας την σημασία της ελληνοκινεζικής φιλίας και συνεργασίας σε επίπεδο οικονομικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
Παράλληλα στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Ομίλου πραγματοποιήθηκε φωτογραφική έκθεση της της κινεζικής πρεσβείας.

Ο ΝΟΤΚ με ανάθεση από την ΕΙΟ και την Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της Ελληνικής Δημοκρατίας φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του το κινεζικό σκάφος και το πλήρωμα του από την Πέμπτη, ημέρα κατάπλου τους στο Φαληρικό Δέλτα ως προτελευταίο σταθμό της θαλάσσιας διαδρομής τους.
Στόχος του εγχειρήματος, είναι η προαγωγή των πολιτιστικών και οικονομικών σχέσεων της Κίνας με χώρες, που βρίσκονται στον παραδοσιακό Θαλάσσιο δρόμο του Μεταξιού, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Το ταξίδι του ξεκίνησε στις 20 Απριλίου από την Φουγιάν της Κίνας και μέχρι σήμερα έχουν καταπλεύσει στην Σιγκαπούρη, Μαλαισία, Σρί Λάνκα, Αίγυπτο, Μάλτα, Ιταλία και Ελλάδα με τερματικό επόμενο σταθμό την Τουρκία μετά τον απόπλου τους από τον ΝΟΤΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.