1 Αυγ 2015

Τελετή απονομής Πιστοποιητικού εφαρμογής του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας της Ελληνικής Ναυτικής Εκπαίδευσης



Tην Τετάρτη 29/07/2015, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., η τελετή απονομής του Πιστοποιητικού εφαρμογής του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας της Ελληνικής Ναυτικής Εκπαίδευσης κατά το πρότυπο ΕΝ ISO 9001:2008, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Θοδωρή ΔΡΙΤΣΑ, του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. ΘΕΟΤΟΚΑ Ιωάννη, του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχου Λ.Σ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Αθανάσιου, της στρατιωτικής ηγεσίας και εκπροσώπων Διευθύνσεων, καθώς και του εξωτερικού Φορέα Πιστοποίησης ΤŪV ΑUSTRΙΑ ΗΕLLΑΣ.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός, κατά το χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι η Ναυτική Εκπαίδευση αποτελεί νευραλγικό τομέα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, καθώς και του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ειδικότερα, ο κ. Δρίτσας τόνισε ότι η Ναυτική Εκπαίδευση αποτελεί τη βάση του επιτελικού σχεδιασμού για τη ναυτιλία και συνεχάρη τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών και τις εποπτευόμενες Σχολές Εμπορικού Ναυτικού, για τις άοκνες προσπάθειες, οι οποίες ευοδώθηκαν με την ανανέωση του Πιστοποιητικού του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας της Ελληνικής Ναυτικής Εκπαίδευσης κατά το πρότυπο ΕΝ ISO 9001:2008.
Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, επεσήμανε ότι με την Πιστοποίηση του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας, εκπληρώνεται ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της Ναυτιλιακής Διοίκησης της χώρας μας, προκειμένου να ανταποκριθεί στις Διεθνείς και ενωσιακές απαιτήσεις.
Τέλος τονίστηκε ότι για τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται στον πολίτη και τον εκσυγχρονισμό της ναυτιλιακής διοίκησης της χώρας μας, απαιτείται στο πλαίσιο ενός συστήματος διαχείρισης ποιότητας, συνεχής αξιολόγηση, βελτίωση και δέσμευση, ενώ σημειώθηκε ότι η πλήρης μηχανογράφηση των Υπηρεσιών θα διευκολύνει την επίτευξη του σκοπού αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.