9 Αυγ 2017

Ξηρό Φορτίο: Kερδισμένες ήταν και οι μετοχές εισηγμένων στο αμερικάνικο χρηματιστήριο ναυτιλιακών εταιρειών


Ελαφρώς κερδισμένες ήταν και οι μετοχές εισηγμένων στο αμερικάνικο χρηματιστήριο ναυτιλιακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη μεταφορά χύδην ξηρού φορτίου. Ενδεικτικά η τιμή της μετοχής της Star Bulk, που διαθέτει και σημαντικό στόλο με capes, κινήθηκε ανοδικά κατά 2,8%.
Σημειώνεται ότι η Star Bulk διαθέτει έναν στόλο από 12 capes και οκτώ Newcastlemax (ελαφρώς μεγαλύτερα από τα capes), σε έναν συνολικό στόλο 70 πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου.

Επίσης ελαφρώς ανοδικά κινήθηκε και η μετοχή της Diana Shipping, καθώς σημείωσε άνοδο 2,6%. Η Diana Shipping ελέγχει έναν στόλο από 51 πλοία ξηρού φορτίου, εκ των οποίων 14 είναι capesize και τέσσερα Newcastlemax.
Πολύ περισσότερο κερδισμένη ήταν η μετοχή της Safe Bulkers, που γνώρισε άνοδο 7,8%! Η Safe Bulkers ελέγχει έναν στόλο από 38 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, τρία εκ των οποίων είναι capes.
Επίσης, και η μετοχή της Navios Μaritime Partners κινήθηκε ανοδικά την προηγούμενη εβδομάδα, κατά 5,7%. H ΝΜP ελέγχει έναν μικτό στόλο από containerships (επτά) και χύδην ξηρού φορτίου (27 πλοία), εκ των οποίων έντεκα είναι capesize!.
Όμως κέρδη αποκόμισε και η μετοχή τη Dryships, η οποία σε μία εβδομάδα κατέγραψε άνοδο της τιμής κατά 16,6%, παρά το γεγονός ότι μία σειρά δικηγορικών γραφείων στις ΗΠΑ έχουν ασκήσει αγωγές κατά της διοίκησης της εταιρείας, η οποία ωστόσο σημειώνει ότι δεν αναμένεται να έχουν κάποιο αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr
Μερική Αναδημοσίευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.