7 Αυγ 2017

Νέα προκήρυξη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων και των Αντικυθήρων με τον Πειραιά





Νέα προκήρυξη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων  και των Αντικυθήρων με τον Πειραιά, την Κρήτη, το Γύθειο και την Καλαμάτα υπεγράφη σήμερα από τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό. 
Πιο συγκεκριμένα το υπουργείο Ναυτιλίας προτίθεται να προβεί στη σύναψη σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των ακόλουθων δρομολογιακών γραμμών:

Α)ι)Πειραιάς – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσσαμος και επιστροφή, με την εκτέλεση ενός (01) δρομολογίου την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, με δυνατότητα προσέγγισης σε ενδιάμεσους λιμένες, έναντι μισθώματος  38.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων.
ιι)Πειραιάς – Κύθηρα – Κίσσαμος και επιστροφή, με την εκτέλεση ενός (01) δρομολογίου την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, με δυνατότητα προσέγγισης σε ενδιάμεσους λιμένες, έναντι μισθώματος  32.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων.
Β)ι)Γύθειο – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσσαμος και επιστροφή, με την εκτέλεση ενός (01) δρομολογίου την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, έναντι μισθώματος  20.030 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων,
 ιι)Γύθειο – Κύθηρα – Κίσσαμος και επιστροφή, με την εκτέλεση ενός (01) δρομολογίου την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, έναντι μισθώματος  9.427 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων,
 ιιι) Κίσσαμος – Κύθηρα και επιστροφή, με την εκτέλεση ενός θερινού δρομολογίου την εβδομάδα για το χρονικό διάστημα έως 30/09, έναντι μισθώματος  4.781 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων
ιν)Καλαμάτα – Κύθηρα – Κίσσαμος και επιστροφή, με την εκτέλεση ενός  θερινού δρομολογίου την εβδομάδα για το χρονικό διάστημα έως 30/09, έναντι μισθώματος  16.066 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων.
Οι ενδιαφερόμενες ακτοπλοϊκές εταιρείες θα πρέπει να καταθέσουν σχετικό αίτημα έως στις 15:30 το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Αυγούστου 2017 ενώ τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017.
Σύμφωνα με την προκήρυξη τα ελάχιστα απαιτούμενα χαρακτηριστικά που θέτει η προκήρυξη για το πλοίο που θα αναλάβει τη γραμμή, είναι να μπορεί να μεταφέρει κατ’ ελάχιστον  300 επιβάτες  τον χειμώνα και 450 το καλοκαίρι με 15 κλίνες  και επιφάνεια για φόρτωση Ι.Χ.Ε. οχημάτων μεγαλύτερη ή ίση από 600 τετραγωνικά μέτρα.



 Μέχρι πρόσφατα η συγκεκριμένη γραμμή εξυπηρετείτο από τον Πειραιά με την εταιρεία ΛΑΝΕ με το πλοίο «ΒΙΤΣΕΝΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» που λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος παρέμενε ακινητοποιημένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.