26 Αυγ 2017

Χρ.Λαμπρίδης: «Η Πλοηγική Υπηρεσία θα παραμείνει στο Δημόσιο»




Ξεκάθαρη θέση για το μέλλον της Πλοηγικής Υπηρεσίας πήρε ο τόνισε ο ΓΓ Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης επισημαίνοντας ότι «πρέπει να παραμείνει στο Δημόσιο. Και θα παραμείνει».
Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη επεσήμανε μεταξύ άλλων:

-       η υπηρεσία είναι πλεονασματική κατά δεκάδες εκατ. ευρώ, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να ιδιωτικοποιηθεί
-προσφέρει από τα χαμηλότερα πλοηγικά τέλη στην Ευρώπη, ακριβώς επειδή είναι δημόσια, προσφέροντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στα λιμάνια
-δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο κερδοσκοπίας μία υπηρεσία που σχετίζεται με την ασφάλεια, π.χ. ένας ιδιώτης να πιέζει για ταχύτερη εξυπηρέτηση με κακές καιρικές συνθήκες

«Έγινε διαγωνισμός και χτες υπογράφηκε η σύμβαση για την αγορά 10 μηχανών και άλλου εξοπλισμού ώστε τα τέσσερα αυτά σκάφη να ξαναμπούν σε λειτουργία και αυτό που σήμερα υπολειτουργεί να μπει σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία ... Έτσι και πολύ πιο γρήγορα οι πλοηγοί θα φτάνουν στα πλοία και θα αντιμετωπιστούν ζητήματα με βλάβες. Μπαίνει σε μία κανονική λειτουργία η πλοηγική υπηρεσία ... είχε να γίνει κάτι με τον εξοπλισμό από το 2003», επεσήμανε ο Χρήστος Λαμπρίδης και προσέθεσε:
 «Έχουμε ήδη σχεδιάσει προμήθεια επτά νέων σκαφών  και προχωράμε στην πρόσληψη προσωπικού. Ήδη καλύψαμε το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων που είχαν προκύψει από το 2014 και μετά, προχθές τελείωσε η αξιολόγηση των υποψηφίων και σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας που θα κατατεθεί το Σεπτέμβριο  προβλέπουμε αύξηση των οργανικών θέσεων κατά 46 άτομα, ώστε να καλύψουμε πλήρως τις λειτουργικές ανάγκες».

Όπως υπογράμμισε ο ΓΓ «η υπηρεσία είναι πολύ σημαντική για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ποιότητα των υπηρεσιών στο λιμάνι, για την οποία σημαντικό ρόλο παίζει η ταχύτητα παροχής τους» και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πριν λίγες ημέρες, στις 14 Αυγούστου, στο λιμάνι της Αμβέρσας λόγω κακής πλοήγησης ή μη ύπαρξης, ένα φορτηγό κόλλησε σε σημαντικό σημείο του λιμανιού και το έκλεισε σχεδόν δύο ημέρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.