24 Νοε 2016

Πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της Ναυτιλίας και της Ναυτικής Εκπαίδευσης, προανήγγειλε o Π.Κουρουμπλής

Τρία βήματα για την ανάπτυξη της Νησιωτικής Ελλάδας, αλλά και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της Ναυτιλίας και της Ναυτικής Εκπαίδευσης, προανήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 98.9. 
  Για τη Νησιωτική πολιτική, ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι στις αρχές Δεκεμβρίου θα γίνει συνάντηση με τους Περιφερειάρχες της Ελλάδος στους χώρους των οποίων υπάρχουν νησιά. «Κέντρο βάρους θα είναι το Αιγαίο», δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι η πρωτοβουλία θα συνεχιστεί με επόμενη συνάντηση, αντικείμενο της οποίας θα είναι η επεξεργασία της πρότασης που έχει κάνει η ομάδα Δραγασάκη,
«ώστε να αποκτήσουμε όλοι μαζί ενιαία πρόταση για όλα τα θέματα νησιωτικής πολιτικής». «Τρίτη πρωτοβουλία είναι να καλέσουμε τους Περιφερειάρχες των νησιών της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου και της Μάλτας και να συζητήσουμε με όλες αυτές τις χώρες που έχουν νησιά, πώς μπορούμε να έχουμε μια ενιαία πρόταση εν όψει της μαλτέζικης προεδρίας.» Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι στόχος είναι να αξιοποιηθεί η προεδρία της Μάλτας, ώστε «να είναι έτοιμος ο Πρωθυπουργός στη Διακυβερνητική».
  Για την ανάπτυξη της Ναυτιλίας, ο ΥΝΑΝΠ δήλωσε ότι με πείσμα και εργατικότητα επεξεργάζεται και στην ποντοπόρο ναυτιλία μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία. Όπως είπε, το αντικείμενο Ναυτιλίας είναι πολύ μεγάλο και για τα τουριστικά πλοία, γιατί και εκεί υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και πρέπει να γίνουν προσπάθειες για να υπάρξει πολύ μεγαλύτερη ανάπτυξη, σε τομείς όπως η κρουαζιέρα, τα τουριστικά πλοία και τα γιότ. Μάλιστα πρόσθεσε ότι προσπάθεια χρειάζεται και στα μεσαίου τύπου πλοία της Μεσογείου, τα φορτηγά, γιατί και εκεί υπάρχει περιθώριο ανάπτυξης. 
  Για τη Ναυτική Εκπαίδευση ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε την πρόθεσή του η Ελλάδα να έχει μεγάλο μερίδιο από τις 150.000 θέσεις εργασίας για ανώτερα και ανώτατα στελέχη, που οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα χρειαστεί η παγκόσμια Εμπορική Ναυτιλία. Οι Έλληνες έχουν πολύ καλό όνομα στη διεθνή αγορά και οι Σχολές πρέπει, να αναδιοργανωθούν, μετά από εκείνη την περίοδο που εγκαταλείφθηκαν, το 2013, όταν καταργήθηκαν όλες οι κενές θέσεις και έκτοτε δουλεύουν με ωρομίσθιους. «Κι εδώ θα συστρατευθούν, η Περιφέρεια Αττικής, για να βοηθήσει περισσότερο, ο εφοπλισμός και το κράτος», είπε ο κ. Κουρουμπλής.
  Στην ίδια συνέντευξη ο Υπουργός Ναυτιλίας εξέφρασε την άποψη ότι δεν τίθεται θέμα 4ου μνημονίου και ότι είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της χώρας η πολιτική σταθερότητα στον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.