23 Νοε 2016

Μιχ.Λάμπρος: Πετυχημένο το πέρασμα του Θ.Δρίτσα από το υπ. Ναυτιλίας

Του Μιχάλη Λάμπρου
Γενικού Διευθυντή
MAJESTIC INTERNAITONAL CRUISES INC
Από το δικό μας Υπουργείο έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια πολλοί άξιοι Υπουργοί οι οποίοι με τον δικό τους τρόπο άφησαν θετικά κυρίως στίγματα, χωρίς φυσικά να αποφύγουν και τα μη ηθελημένα λάθη.
Θέλω να αναφερθώ στο πέρασμα και στην πορεία του Θεοδώρου Δρίτσα, ο οποίος αντικαταστάθηκε στον πρόσφατο ανασχηματισμό από ένα επίσης αξιόλογο στέλεχος της Κυβερνήσεως, και έτσι είπε αντίο από την Ακτή Θεμιστοκλέους παρά την προσωπική του επιθυμία να παραμείνει στο Υπουργείο και να ολοκληρώσει τα εκκρεμή θέματα που απασχολούν τον κλάδο της Ελληνικής και της Ελληνόκτητης Ναυτιλίας.

Το πέρασμα του κυρίου Δρίτσα από το Υπουργείο μας χαρακτηρίζεται σε γενικές γραμμές επιτυχημένο.  Μπορεί να αντιδρούσε προσωπικά στην πώληση μεγάλου ποσοσοστού της ΟΛΠ ΑΕ σε ιδιώτες, αλλά όπως δήλωνε αυτή ήταν καθαρά προσωπική του άποψη, κάτι που κανείς δεν μπορεί να του αρνηθεί.
Οι δυσκολίες υπήρχαν, τα φλέγοντα θέματα έτρεχαν, οι συνθήκες ήταν συνήθως ανυπέρβλητες, όμως ο πράος και ευγενικός χαρακτήρας του Θεόδωρου Δρίτσα, εύρισκε πάντα κάποια λύση άσχετα αν καμμιά φορά λόγω ατυχών συγκυριών δεν ήταν απόλυτα ικανοποιητική.
Κατά την ταπεινή μου άποψη, το αποκορύφωμα των ενεργειών του ήταν το ό,τι κατόρθωσε με μια τιτάνια προσπάθεια να μεσολαβήσει μεταξύ των κυριοτέρων συνδικαλιστικών Ενώσεων των Ναυτικών και της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης της καταπολέμησης της ανεργίας των Ναυτικών, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας μέσα στα πλαίσια της παραμονής της ανταγωνιστικότητας του Ελληνικού και του Ελληνόκτητου πλοίου.
Στο πρόσωπο του Θοδωρή Δρίτσα ζήσαμε  έναν Πειραιώτη Υπουργό μετά από πάρα πολλά χρόνια, του οποίου η επιθυμία ήταν πάντα η καλυτέρευση και η επίλυση των θεμάτων που απασχολούν τη Ναυτιλία μας, πλοίων όλων των κατηγοριών.
Είμαι βέβαιος ότι ο αντικαταστάτης του θα συνεχίσει το έργο του προκατόχου του Υπουργού, όπως επεσήμανε ο ίδιος κατά την τελετή παράδοσης και παραλαβής του Υπουργείου, χαρακτηρίζοντας τον κύριο Δρίτσα πραγματικό ευπατρίδη και έναν άνθρωπο που με την αρχοντιά και την ευπρέπειά του εκφράζει ό,τι καλύτερο διαθέτει ο πνευματικός Πειραιάς.
Αγαπητέ κύριε Κουρουμπλή, συμφωνούμε απόλυτα με τις διαπιστώσεις σας για τον Θοδωρή Δρίτσα, τον ευχαριστούμε για όσα προσέφερε, και σας ευχόμεθα καλή επιτυχία στο έργο σας.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.