14 Νοε 2016

Σε χαμηλό τριών μηνών το πετρέλαιο

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών διολισθαίνει η τιμή του πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων, λόγω των ανησυχιών περί νέας αύξησης των παγκόσμιων αποθεμάτων.
Αυτή την ώρα (13.42), η τιμή του WTI υποχωρεί κατά 1,43% στα 42,79 δολάρια, ενώ η τιμή του Brent σημειώνει πτώση κατά 1,07% στα 44,27 δολάρια.

Οι αναλυτές εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα του σχεδίου μείωσης της παγκόσμιας παραγωγής, καθώς διαπιστώνουν έλλειψη συναίνεσης μεταξύ του ΟΠΕΚ και των εκτός καρτέλ, χωρών.
«Η απουσία συμφωνίας θα στείλει το πετρέλαιο στα 40 δολάρια ανά βαρέλι» προειδοποιεί ο αναλυτής της Petromatrix, Ολιβιέρ Τζάικομπ.
Οι πετρελαιοπαραγωγικές χώρες αναμένεται να συναντηθούν στις 30 Νοεμβρίου, προκειμένου να καθορίσουν τα «βήματα» για τη μείωση της παραγωγής στα επίπεδα των 32,5 εκατ. βαρελιών ημερησίως.
«Ελάχιστες χώρες είναι έτοιμες να αναλάβουν το κόστος για την αύξηση των τιμών» εκτιμά από την πλευρά του, ο Ντέιβιντ Χούφτον, αναλυτής της PVM Oil Associates.
Την Παρασκευή, ο ΟΠΕΚ ανακοίνωσε ότι τον Οκτώβριο, η παραγωγή άγγιξε τα 33,64 εκατ. βαρέλια και εκτίμησε ότι βάσει των τρεχουσών τάσεων, το πλεόνασμα στο ισοζύγιο προσφοράς - κατανάλωσης θα διευρυνθεί περαιτέρω το 2017.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.