15 Ιαν 2019

Ιστιοπλοία: Η Ελλάδα θα διοργανώσει αγώνες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς του Τόκυο





Έναν από τους μεγαλύτερους ιστιοπλοϊκούς αγώνες της χρονιάς και τον πιο σημαντικό  για την Ελλάδα  ανέθεσε η ολυμπιακή κλάση FINN στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Πρόκειται για το ανοιχτό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας FΙΝΝ που θα διεξαχθεί  το διάστημα 10-18 Μαΐου στο «Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας».

Aγώνας   στον  οποίο,   ταυτόχρονα,   οι ιστιοπλοίοι θα κοντραριστούν και θα διεκδικήσουν  τέσσερα εισιτήρια πρόκρισης  στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020. Θα απομείνει  ακόμα μία θέση για εκπρόσωπο ευρωπαϊκής χώρας που θα τη διεκδικήσουν το 2019 στη Μαγιόρκα όσοι δεν θα πάρουν την πρόκριση εφέτος.

Η διοργάνωση είναι ανώτερη κι από παγκόσμιο πρωτάθλημα, δεδομένου ότι θα βρεθούν στην Αθήνα οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου στη συγκεκριμένη κατηγορία σκάφους   από ΗΠΑ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Βραζιλία. Η προβολή της Ελλάδας  θα είναι τεράστια και τα κέρδη της ελληνικής ιστιοπλοΐας και γενικότερα του ελληνικού αθλητισμού πολλαπλά σε όλα τα επίπεδα.
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ

Ο αγώνας είχε ανατεθεί πριν δύο χρόνια στην Μαρσάλα της Σικελίας μετά από ψηφοφορία των αθλητών. Ο ναυτικός όμιλος της Μαρσάλα, όμως,  υπέστη  εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία  που έπληξε πρόσφατα την ευρύτερη περιοχή. Οι Ιταλοί ανακοίνωσαν ότι ο αγώνας θα μετατεθεί για την πόλη Γκαέτα.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Αιμίλιος Παπαθανασίου προέτρεψε την ΕΙΟ  να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αφού  οι αθλητές είχαν ψηφίσει όμιλο κι όχι την Ιταλίας ως τόπο διεξαγωγής. Η διοίκηση της ομοσπονδίας ενημέρωσε  τον υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος συμφώνησε να θέσει η Ελλάδα   υποψηφιότητα για την διεξαγωγή του αγώνα.  Στη διεκδίκηση μπήκαν η  Ισπανία (Κορούνια) και η Γαλλία (Ιέρ).

Η διεθνή κλάση πρόκρινε  ως καλύτερη υποψηφιότητα την ελληνική λόγω του «Διεθνούς Κέντρου Ιστιοπλοΐας», το οποίο τους τρεις προηγούμενους μήνες φιλοξένησε τους κορυφαίους Finnίστες του κόσμου για προπονητικά καμπ και αγώνες. Σημαντικό  ρόλο στη λήψη της απόφασης  έπαιξαν τα κολακευτικά σχόλια των αθλητών και των προπονητών τους για τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που τους πρόσφερε το «Διεθνές Κέντρο» σε στεριά και θάλασσα, καθώς η ουσιαστική παρέμβαση του επί 5 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή μας Αιμίλιου Παπαθανασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.