17 Απρ 2015

Αυξάνεται η ζήτηση για σκάφη αναψυχής

Σε ανοδική πορεία αναμένεται να κινηθεί η αγορά των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών στη χώρα μας φέτος, όπως τόνισαν οι επαγγελματίες του κλάδου σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη διοργάνωση της έκθεσης επαγγελματικών τουριστικών σκαφών στον Πόρο από τις 29 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου.

Σύμφωνα με την Ημερησία, ο πρόεδρος των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών, Αντώνης Στελλιάτος, ανέφερε ότι οι ναυλώσεις των ιστιοπλοϊκών κινούνται με άνοδο 10%, των μικρών κρουαζιερόπλοιων έως 99 άτομα με άνοδο από 4% έως 9%, ενώ διπλάσιες σε σχέση με πέρυσι είναι οι ναυλώσεις των πολυτελών σκαφών.
Τονίστηκε, πάντως, ότι μετά τις εκλογές υπάρχει ανάσχεση των ναυλώσεων σε ποσοστό που φτάνει το 50%, λόγω της αβεβαιότητας για τις εξελίξεις στη χώρα, με τους ιδιοκτήτες των επαγγελματικών σκαφών να σημειώνουν ότι η παρούσα οικονομική κατάσταση δεν βοηθά στη μεγέθυνση των ναυλώσεων. «Αυτός που δαπανά 100.000 ευρώ σε εβδομαδιαία βάση υπολογίζει τα πάντα, άρα και την οικονομική κατάσταση της χώρας», τόνισαν οι επαγγελματίες του γιότινγκ.
Ο ελληνικός στόλος των επαγγελματικών σκαφών ανέρχεται σε 3.500, με τον Αντώνη Στελλιάτο να σημειώνει ότι, αν η πολιτική ηγεσία του τουρισμού «ενσκήψει» στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, μπορεί να υπάρξει σημαντική ώθηση στα τουριστικά έσοδα της χώρας. Μεταξύ άλλων, στάθηκε στην υφιστάμενη φορολογική κατάσταση, επισημαίνοντας ότι αλλοδαπά σκάφη εισέρχονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα χωρίς να καταβάλουν κανένα ποσό. «Ο Αμπράμοβιτς κάνει κρουαζιέρα στο Ιόνιο χωρίς να καταβάλει δραχμή στο ελληνικό Δημόσιο», ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στελλιάτος. Ο αριθμός των σκαφών που θα πιάσουν λιμάνι στον Πόρο υπολογίζονται περίπου στα εβδομήντα, ενώ πάνω από ογδόντα θα είναι τα τουριστικά γραφεία από το εξωτερικό, που θα δώσουν το «παρών» στα δρώμενα της έκθεσης. Θα είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά που τα τουριστικά γραφεία θα «πουλάνε» και τουριστικά πακέτα που θα περιλαμβάνουν ναυλώσεις για σκάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.