6 Απρ 2015

Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας.: Αυλαία για τα 31 χρόνια «ΠΟΡΟΣ 2015»


Με επιτυχία, μεγάλη συμμετοχή σκαφών και 350 ιστιοπλόους ολοκληρώθηκε ο Ιστιοπλοϊκός Αγώνας «ΠΟΡΟΣ 2015» εις μνήμη Μάκη Γκρίτζαλη που διοργάνωσε ο Ναυταθλητικός ΄Ομιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας από 3 έως 5 Απριλίου στα πλαίσια του ετήσιου αγωνιστικού προγράμματος της ΕΑΘ/Ε.Ι.Ο.

44 σκάφη με τα πληρώματα τους «άνοιξαν πανιά» από το Φάληρο την Παρασκευή το απόγευμα με κατεύθυνση το γραφικό νησί του Πόρου. Η πρώτη εκκίνηση δόθηκε για τα IRC και ORCi και λίγα λεπτά αργότερα εκκίνησαν και τα ORC Club. Με σύμμαχο τα 4 μποφόρ νοτιοδυτικού ανέμου τα πρώτα σκάφη προσέγγισαν την γραμμή τερματισμού το απόγευμα και άρχισαν να δένουν στην ξύλινη προβλήτα που παραχώρησε αποκλειστικά για τον Αγώνα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου. Την κανονιά πήρε το Jinetera του ΝΟΤΚ και μέχρι τις 11 είχαν τερματίσει όλα.
Ακολούθησε πάρτυ με χορό και κερασμένη μπύρα «ΜΥΘΟΣ» στο μπάρ
SAIL.
Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν το Σάββατο του Λαζάρου, οι φορείς, οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες του Πόρου, στους ιστιοπλόους του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας.
Την εκδήλωση στο νεοκλασσικό κτίριο Συγγρού διοργάνωσε ο Εμπορικός-Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, σε συνεργασία με τον Δήμο Πόρου και με συμμετοχή του ΝΟΠΤ.
Από νωρίς άνθρωποι του Δήμου είχαν στήσει τους πάγκους του μπουφέ που με τις λιχουδιές τους, γέμισαν οι επιχειρηματίες της εστίασης του νησιού .
Οι 400 περίπου ιστιοπλόοι του ΝΟΤΚ ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται στο σημείο γύρω στις 7μίση και η εκδήλωση ξεκίνησε με τις απονομές των επάθλων στα πληρώματα που διακρίθηκαν. Ο Εμπορικός-Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου απέδωσε αναμνηστικά διπλώματα για την συμμετοχή τους στον αγώνα σε όλα τα σκάφη καθώς και από ένα μπουκάλι κρασί.
 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πόρου Ιωάννης Δημητριάδης, ο Λιμενάρχης Αντιπλοίαρχος Ιωάννης Αθηναίος, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γιώργος Αλιφέρης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελένη Κανατσίδου, η Δημοτική σύμβουλος Μαρία Βαρβάρου και ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ε.Σ.Π Δημήτρης Συξέρης.
Ακολούθησε επίδειξη χορών από τους μαθητές και τους δασκάλους του χοροδιδασκαλείου του ΝΟΠΤ, με τους ιστιοπλόους να μπαίνουν κι αυτοί στο χορό.

Η υποδοχή-εκδήλωση ήταν ένα… ζέσταμα κεφιού για τους ιστιοπλόους, για το πάρτι που συνεχίστηκε στο μπάρ Passaggio με κερασμένη μπύρα «ΜΥΘΟΣ».
Τα σκάφη εκκίνησαν την Κυριακή στις 11 το πρωί από το Μόδι για τα 28 μίλια που τους χώριζαν από το Φάληρο, με νότιο άνεμο εντάσεως έως και 6 μποφόρ και νωρίς το απόγευμα ολοκληρώθηκε ο τερματισμός.
Αθλοθέτης του αγώνα : Ο.Π.Α.Α «Γιάννης Γάλλος» του Δήμου Καλλιθέας
Τα προσωρινά αποτελέσματα OVERALL του Αγώνα είναι:
ORC Club overall & club 3
1: ASTROPALIA - Βασίλης Μπουκουβάλας ΝΟΤΚ
2:
HΙΜΑΙRΑ – Σταύρος Τορόσης ΝΟΤΚ
3:
DE MALO V – Γιάννης Γιαπαλάκης ΠΟΙΑΘ
ORC Club club 1
1: ECHIONAS - Λάζαρος Ιωαννίδης ΝΟΠΦ
2:
MELTEMI – Γιώργος Μπαλάφας ΙΟ Χαλκίδας
3:
VOLTAIREVivien Christophe ΝΟΤΚ
ORC Club club 2
1: TRITON - Έκτορ Σίμχας ΙΟΠ ΔΕΗ
2:
ALMIRA- Ελευθέριος Μαντζάβελος ΝΟΕΦ
3:
ANNA MARIA II – Αντώνης Γιαννακόπουλος ΝΑΟΕΦ
ORC I overall και ORC i 2
1: ERODIOS – Σωκράτης Καλλιγάς ΝΟΤΚ
2:
ZANTINO  - Στρούζας Παναγιώτης – Πελεκανάκης Λεωνίδας ΠΟΙΑΘ
3:
GORGO – Αντωνόπουλος Κώστας ΝΟΤΚ
ORC i 1
1: ERYTOS 2-COSMOTE Κώστας Μάνθος,Σ. Τσάβαλος ΝΟΠΦ
2:
CHIARA IASON – Νίκος Φωτίου ΝΟΚ
3:
PIX-LAX III Δημήτρης Βασιλάκος ΝΟΤΚ
IRC Overall
1: ANAX - Νίκος Αναγνώστου ΝΟΤΚ
2:
JINETERA - Γιάννης Κοψιδάς ΝΟΤΚ
3:
NIKH CHRISTINA – Αργύρης Καλτσούνης ΝΟΠΦ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.